Muğla İl Müftülüğü tarafından "2022 Mevlidi Nebi Haftası" dolayısı ile "Peygamberimiz, Cami Ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programaDiyanet İşleri Başkanlığı İhtisas ve Mesleki Eğitim Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Kurşunlu Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Açış konuşmasında İl Müftüsü Yaşar Çapçı, haftanın önemine değinerek Peygamberin irşat faaliyetlerinde caminin merkez kabul edildiğini dolayısıyla Diyanet olarak çok önemli bir faaliyeti ifa ettiklerini aktardı.

Diyanet İşlerli Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlidi Nebi Sinevizyonu'nun izlenmesi sonrası Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Musiki Korosu sahne aldı.

Ardından kürsüye gelen İhtisas ve Mesleki Eğitim Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, "Peygamberimiz Cami ve İrşat" konferansında Hz. Peygamberin hayatından irşat örnekleri verdi.

Hayatın her alanını sahabesiyle paylaşan ve tutarlı davranış sergileyen bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu ifade eden Akkuş, Diyanet camiası içinde de Peygamberi bir duruşu sahip olması gereken irşatçılar olduklarının altını çizdi.

Vali Yardımcısı Murat Kahraman da program sonunda Akkuş’a teşekkür etti.

Program günün hatırası olarak çekinilen fotoğraflarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan