Melikgazi İlçe Müftülüğünce açılan yaz Kur’an kurslarında öğrenim gören yaklaşık 21 bin öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV Yayınlarını tanıma imkanı buldu.

Müftülükten ‘kitap-gençlik’ buluşması (6)

"Kitap-Gençlik Buluşmaları" kapsamında açılan stantlara dair bilgi veren Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, "Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları her yaşa, her düzeye uygun yayınlar sunmakta. Biz ise bunları genç dimağlarla bir araya getirmek ve bunun tanıtımını sağlamak için bir proje tasarlama kararı aldık. Proje kapsamında yaz Kur’an kurslarında dönem sonuna kadar stantlarımız hizmet vermeye devam edecek. Yaz tatillerini en faydalı şekilde değerlendiren evlatlarımıza Kur’an-ı Kerim okuma ve Temel Dini Bilgiler dersleri yanı sıra gönüllerini de İslami ahlâk anlayışı ile doldurmak için bu kıymetli eserleri çok önemli buluyoruz. Onların okuma alışkanlığı kazanması, hayal güçlerini güzel ilimler vesilesiyle geliştirmesi hem bizlerin hem de kıymetli velilerin temennisidir. Bu bağlamda herkesi stantlarımıza davet ediyorum." dedi.

Müftülükten ‘kitap-gençlik’ buluşması (3)

- "Çocuklarımızın, gençlerimizin kitapla buluşması gerekiyor"

Buluşmalar kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Medeniyetimizin temeli okumaya, ilime, bilgiye, hikmete ve irfana dayanıyor. Bizler de istiyoruz ki herkes okusun. Bilgimizin artması için, irfanımızın gelişmesi için mutlaka okumamız gerekiyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin kitapla buluşması gerekiyor. Nerede bir kitap standı, kitap fuarı açılırsa oraya çocuklarımızı, gençlerimizi yönlendirelim. Böylesi güzel kitap stantları açarak çocuklarımızı ve gençlerimizi kitapla buluşturduğu için başta Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir olmak üzere bütün din görevlilerine, Kur’an kursu öğreticilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Emin Altıntaş