Kahta İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Filiografi (tasarlanmış motif veya desenlerin ahşap üzerine çiviyle çakılması ve çeşitli renklerde tel veya iplikle işlenmesiyle oluşturulan el sanatı) kursu açıldı.

Adıyaman El Sanatları Kursu 33

İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, Müftülük olarak gençlere yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ve gençlere değer verdiklerini belirterek "Dini, milli, kültürel ve sosyal alanlarda olduğu gibi, sanat ve hobi olarak filiografi kursunu düzenlemiş bulunmaktayız." dedi.

Çevik, açılan kurs kapsamında, dini motifler ve Filistin sembollerini içeren tablolar yaptıklarını ve bu eserlerin kursun sonunda Filistin yararına açık artırmaya çıkarılarak satılacağını, gelirin de Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla Filistin'e bağışlanacağını söyledi.

Adıyaman El Sanatları Kursu 11

Müftü Çevik, Kursun organize edilmesine katkı sağlayan Kurs Hocası Nazım Sağlık'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fahri Doğan'a ve Diyanet Gençlik koordinatörü Abdulbaki Kuştepe'ye teşekkür ederek bu tür çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan