Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokolle "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2023 Yılı Faaliyet Planı" kapsamında Isparta İl Müftülüğünce Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrika çalışanlarına yönelik bilgilendirme ve farkındalık eğitim seminerleri düzenledi.

fabrika-seminer-ısparta-33

Bu kapsamda gerçekleştirilen programlarda konuşan Başkanlık Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, "Allah (cc) Kur’an-ı Kerim’in Bakara suresinin 187. ayetinde şöyle buyurmaktadır: 'Onlar (kadınlar) sizin için bir elbisedir, siz onlar için elbisesiniz.'  Onun için değerli kardeşlerim! Ailelerimize sahip çıkalım. Çocuklarımıza değer verelim. Dış saldırılara karşı çocuklarımızı ve ailemizi her türlü kötülükten koruyalım. Ailemiz ve çocuklarımızla iletişimi iyi kuralım. Onlara dua edelim. Rabbim yuvalarınızı huzurlu ve mutlu etsin. Rabbim Sizlere sağlık, sıhhat afiyet nasip etsin. Çalışma hayatınızda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

ısparta-müftü-güller-hafızlarla-buluştu-22

- Kurslara ziyaret

Öte yandan programlar kapsamında Isparta'da bulunan Başkanlık Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller ve Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Üzeyir Gür Mekke Yatılı Erkek Kur’an Kursunu ziyaret etti.

ısparta-müftü-güller-hafızlarla-buluştu-11

Ziyarette Mekke Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi gören genç hafız adaylarıyla hasbihal eden Başkanlık Müftüsü Güller, Kur’an Kursu öğreticilerine, öğrencilere ve eğitimde emeği geçenlere teşekkür ederek başarılar diledi.

ısparta-müftü-güller-hafızlarla-buluştu-33

Programlarda Başkanlık Müftüsü Güller'e Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan