Manisa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Kadın Kolları tarafından "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü" münasebetiyle kız öğrencilere yönelik program düzenlendi.

TDV Manisa Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, Arif Çeler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gönül Çiftçioğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

kız-çocukları-günü-manisa-11

Programda kız öğrencilerle bir araya gelen Müftü Yardımcısı Tepekaya, "Kur’an-ı Kerim’de kadının Allah katındaki değerinden ve haklarından bahseden çok sayıda ayet vardır. Kur’an’da da geçen ‘Ümmü’ kelimesi var bildiğiniz gibi. Bu kelime ‘asıl, merkez, öz’ anlamındadır. Ancak ‘ümmü’ kelimesinin Türkçe karşılığı ‘anne’dir. Allahü Teala insanlığın merkezi olarak kadını ve anneyi görmüştür. Kız çocuğuna da bu özel manadan bakmak önemlidir. Sevgili Peygamberimiz (sav)’in bu konudaki tutumu, hanımlara ve kız çocuklarına yaklaşımı, genel anlamda da insana yaklaşımı çok değerlidir. Hadislerde kızlara özel bir önem verildiği görülür. Hatta bazı hadisler kız çocuğunu yetiştirmenin büyük ecir ve sevabını dile getirir." ifadelerini kullandı.

kız-çocukları-günü-manisa-33

İslam'da kız çocuklarının da erkek çocuklarının da değerli oluşuna vurgu yapılan programda "Hiçbir cinsiyetin diğerine üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır" hatırlatması yapıldı.

Kadınlar günü, işçiler günü, anneler günü gibi ortaya atılan ve sadece bir güne hasredilerek kutlanan günlerin aslında bu kişiler ve kavramların kendi özünden ve değerinden uzaklaştırıldığının bir göstergesi olduğu belirtildi.

Tarihten günümüze kadar kadının ve kız çocuklarının değersizleştirildiği bir dünyada, İslam'ın genelde kadınlara, özelde kız çocuklarına verdiği  önem dile getirilerek Hz. Peygamber (sav)’in hayatından örnekler verildi.

Manevi Danışmanlar tarafından TDV Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen faaliyet ve programların tanıtımının ardından TDV Kadın Kolları ve TDV Genç Gönüllülerin ikramlarıyla program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan