Tekirdağ İl Müftülüğü bünyesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (TNKÜ) İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik, Süleymanpaşa Vaizi Çağlar Yılmaz tarafından verilen Arapça dersleri ve İlahiyat Akademi Dersleri bir yıla yakındır devam ediyor.

Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik, Manevi Danışman Nur Turan tarafından ‘‘Yazı Atölyesi, Geçerken Dergisi Eleştirel Düşünce Atölyesi, Tanıdık Kavramlar Atölyesi’’, İl Vaizleri tarafından Güncel İlmihal Derslerinin yapıldığı Gençlik Merkezinde her ay bir workshop, söyleşi, gezi, yarışma ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Vaiz Yılmaz İlahiyat öğrencileri için Arap dilinin son derece önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Kur’an’ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetinin gelecek nesillere doğru biçimde aktarılması, ahlakı güzel gençlerin yetiştirilmesi ve İslam kültür geleneğimizin devam ettirilmesi için kaleme alınmış olan eserleri okuyup doğru bir şekilde anlayabilmenin en önemli şartlarından bir tanesi de Arap dilini usulüne uygun bir şekilde öğrenmektir.

Sarf ve nahiv dersleri bu düşünceye hizmet etmektedir. Ayrıca, dil yapısı gereği, devamlı gelişim kaydetmektedir. Bundan dolayı a güncel metinlerin anlaşılabilmesi açısından modern metin okumaları dersleri de büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte hadis okumaları ve hadis dersleri, gençlere mükemmele doğru giden yolda mesafeler almayı sağlamaktadır. Fıkıh dersi sayesinde genç öğrenciler doğruyu yanlışı tanır, kusurlarını kolayca yakalar ve en doğruyu tercih eder. Tefsir dersleri sayesinde Kur’an’ı Kerim’in bizlere verdiği mesajları en iyi şekilde anlar ve Yüce Allah ile bağını daha kuvvetli tutmaktadır."

Gençlik Merkezine gelen ve derslere katılım sağlayan öğrencilere böyle bir hizmet verildiği için Tekirdağ İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Editör: Mehmet Öztürk