Menteşe Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen abi-kardeş buluşmasında öğrenciler tarihi Muğla'yı gezdi.

Akçaova Camii İmamı (Marifet Okulu Koordinatörü) Nurkan Boz ve Turgut Reis Erkek Yurdu Manevi Rehberi Abdulsamet Ceran'ın rehberliğinde, İlim Yayma Cemiyeti Muğla Şubesi Marifet Okulu öğrencileri üniversiteli abileriyle Muğla'nın kültürel ve tarihi mekanlarını tanıma imkanı buldu.

Saburhane Camii, Sanat Evi, Kültür Evi, Şahidi Camii ve Türbesi, Yağcılar Hanı, Şemsi Ana Türbesi, Tarihi Muğla Sokakları ve Arasta'yı gezen Marifet Okulu öğrencileri Muğla tarihi ve kültürü hakkında  bilgi edindi.

muğla-abi-kardeş-projesi-22

Konu hakkında açıklama yapan  Turgut Reis Erkek Yurdu Manevi Rehberi Abdulsamet Ceran, Muğla’nın eşsiz güzellikleri yanında Tarih Kültürü yönünden de çok zengin bir il olduğu için gençlerin bu güzelliklere daha yakından ulaşması ve tanıması için böyle bir gezi tertip edildiğini aktararak son derece verimli bir gezi olduğunu dile getirdi.

Kendisi Muğlalı olan Akçaova  Akçaova Camii İmamı (Marifet Okulu Koordinatörü) Nurkan Boz ise, İlim Yayma Cemiyetinde yer alan gençlerle birlikte Muğla Menteşe İlçesinin tarihi dokusuna bir gezi yaptıklarını dile getirerek, Şahidi Hazretleri başta olmak üzere, cami, han, hamam, türbe  ve tarihi sokakları gezdiklerini ve çocukların çok memnun kaldıklarını belirtti.

Gezi sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan