Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyasına destek artarak devam ediyor.

Bu kapsamda il ve ilçe müftülüklerince gönüllülerin destekleriyle hayır çarşıları açılarak kermesler düzenleniyor.

osmaniye-kermes-11

Osmaniye

Osmaniye İl Müftülüğü ve TDV Osmaniye Kadın Kolları tarafından Sunar Nuri Çomu Camii avlusunda düzenlenen hayır çarşısının açılışı Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara ve İl Müftüsü Ali Çakmak ile siyasilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hayır çarşısına vatandaşlar ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

osmaniye-kermes-33

Filistin'deki direniş için de bir farkındalık oluşturan kermese sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

İl Müftüsü Ali Çakmak ile TDV Kadın Kolları Başkanı Emine Çakmak emeği geçen görevli ve gönüllülere teşekkür etti.

osmaniye-kermes-22

Tekirdağ

Tekirdağ'da sivil toplum kuruluşları (STK), işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’deki Müslümanlar için "Hayır Çarşısı" adıyla kermes düzenledi.

tekirdağ-kermes-33

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi Hasan Ali Yücel Meydanında düzenlenen kermese, Tekirdağ İl Müftülüğü ve TDV Tekirdağ Şubesinin yanı sıra çok sayıda STK destek verdi.

Yiyecek, kıyafet ve çeşitli ürünlerin olduğu reyonlarından oluşturulan kermese, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

tekirdağ-kermes-11

Kayseri 

İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından işgalci İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla "Hayır Çarşısı" kuruldu.

kayseri-kermes-33

Hayır Çarşısı’nın açılışında konuşan İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şubesi Başkanı Yusuf Akkuş, "İşgal altındaki Filistin’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamazdık. Bu kapsamda İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Kadın Kolları iş birliğiyle 'Hayır Çarşısı' düzenledik. Hayır Çarşısı’ndan elde edilen geliri, işgalci İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız. İl Müftülüğümüz ve TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları iş birliğiyle Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerinin kendi el emeği olan yemek ve tatlı türlerini gönüllülük esasına göre bulundurmak suretiyle bu kermesi organize ettik. Kermese destek veren bütün Kur’an kursu öğreticilerine, öğrencilerine ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. Kermesimiz 29-31 Ekim 2023 tarihleri arasında açık olacaktır. Kayseri halkımızı Hayır Çarşısı’na davet ediyorum." dedi.

kayseri-kermes-11

Editör: Ömer Ceylan