Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik 81 il müftülüğü koordinesinde seminerler düzenleniyor.

Düzce

Düzce İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler için uygulamalı "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Merkez Büyük Camii’ndeki seminerde kutsal topraklara gidecek olan 208 umreci bilgilendirildi.

Umre Semineri Düzce 22

Seminerin açış konuşmasında umre ibadetinin öneminde değinen İl Müftüsü Osman Aydın, "Rahmanın misafirleri olarak yolculuğa çıkmadan önce Diyanet işleri başkanlığımızın büyük önem verdiği eğitimlere katıldığınız için teşekkür ediyorum. Çıkacak olduğunuz yolculuk sıradan bir yolculuk değildir. Duaların kabul edildiği, manevi olarak temizlenip döndüğünüz bir yolculuğa hazırlanıyorsunuz. Burada hazırladığımız maketlerle ve eğitimlerimizle sizler bu yolculukta yabancılık yaşamayacak ve daha rahat ibadet edeceksiniz. Allah ibadetlerinizi ve dualarınızı kabul etsin." dedi.

Umre Semineri Düzce 11

Açış konuşmasının ardından Merkez Büyük Camii'nde umre adaylarına uygulamalı olarak; ihrama giriş, tavafın yapılışı ve sefa-merve arasındaki yürüme şekli gösterildi.

Program Düzce İl Müftülüğü İlahi grubu tarafından okunan ilahiler, tekbirler ve salavatların ardından İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık’ın "Kadınlara Özgü Konular" dersi ile seminer sona erdi.

Kastamonu

Nasrullah Kadı Camii'nde düzenlenen seminerde ihram giyme ve kurulan Kabe maketi çevresinde yapılacak tavaf uygulamalı olarak gösterildi.

Umre Semineri Düzce 33

İl Müftüsü Bekir Derin ve İl Müftü yardımcıları Hasan Yozgat ile Abdullah Köseoğlu tarafından verilen uygulamalı eğitimle umreciler kutsal topraklara gitmeye hazır hale getirildi.

Kastamonu Umre 11

4 Ocak 2024 Perşembe günü Kastamonu'dan direk kutsal topraklara gidecek olan 164 umreci, düzenlenen seminerden memnuniyetlerini ve heyecanlarını dile getirdi.

Kayseri

Kayseri İl Müftülüğü tarafından umre için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" devam ediyor.

Kayseri Umre 11

Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet-Ayşe İnci Camii'nde iki gün süren seminerde, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından "Umre Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık ve Bir Arada Yaşama Bilinci, İbadet Bilinci ve Umre Menasiki", İl Müftülüğü Vaizi Dr. Dursun Sarı tarafından "Umrenin Hikmeti ve Umre’deki Sembollerin Anlamı, Hz. Peygamber (sas), Mescid-i Nebevi ve Medine", Dr. Levent Tüngar tarafından "Temel Sağlık Bilgileri" ve İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu tarafından da "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar yapıldı.

Kayseri Umre 22

Seminer sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Umre Seminerine Katılım Belgesi umrecilere takdim edildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından umreye gidecek vatandaşlar için uygulamalı seminer verildi. Umreye gidecek olan vatandaşlar, Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptı.

Urfa Umre 11

Halfeti İlçesine bağlı Bilal-i Habeşi Camii’ndeki seminere İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdülhamit Turgut, Halfeti İlçe Müftüsü Muhammed Ahıskalı ile vatandaşlar katıldı.

Müftü Yardımcısı Turgut, seminerde umrecilere eğitici bilgiler verdi. Kutsal topraklarda neler yapmaları, neler yapmamaları konusunda bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Editör: Ömer Ceylan