Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında, müftülüklerce "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlendi.

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen kamplar, kapanış programı ve belge takdim töreni ile sona erdi.

Sivas

Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen "Ara Tatil Gençlik Kampı" düzenlenen kapanış programıyla sona erdi.

Sivas Kamp 11

Merkez Hafız Mehmet Altuntaş Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Gösteri Salonundaki program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yarıyıl tatilinde 4 gün kampta kalan öğrenciler, Yıldız Dağı Kayak Merkezinde yapılan etkinliklerin yanı sıra milli ve manevi değerler eğitimi, kitap okuma, sohbet halkaları, sinema, unutulan geleneksel oyunlar gibi çeşitli etkinliklere katılarak hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Sivas Kamp 22

Kapanış programına katılan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Gençliğe değer kapsamında ara kampta gençlerimizle beraber bir araya geldik. Kamp programında gençlerimizin dini ve manevi değerlerini yükseltebilmek için gayretlerde bulunduk. Şu anda öyle bir zaman yaşıyoruz ki hazzın ve hızzın birbiriyle yarıştığı bir çağ, adeta ayakların kayması için işbirliği yapıldığı, çocuklarımızı yanlış tezgahlara sürükleyecek gücün olduğu bir dönem içerisindeyiz. Bizim amacımız burada dini değerlerine bağlı, vatanını, milletini seven, anne-babasını sayan, devletine hizmet edecek gençlerimizin manevi dünyasına dokunabilmek. Bu dokunuşlarla onların yapmış olduğu güzellikleri arttırabilirsek o zaman biz kazananlardan olacağız. Çünkü bu milletin ümidi bu gençliktir. Şu an yeryüzünde bulunan zulüm gören başta Filistinli Müslümanların ümidi Türkiye’deki bu yavrularımızdır. O yüzden de bu yavrularımızın bilinçli şekilde donanımlı yetişmeleri bizim için önem arz ediyor." diye konuştu.

Sivas Kamp 33

Konuşmaların ardından program öğrencilerin seslendirdiği ilahi ve şiirlerle devam etti.

Program sonunda kampa katılan öğrencilere Müftü Altunkaya ve katılımcılar tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Sivas Kamp 44

Van

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Van Tuşba İlçesinde ara dönem kampı yapıldı.

İlçe Müftüsü Dr. Emrah Demirtaş, gençleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Dünyamızın globalleştiği her türlü iyi ve kötü fikrin, bilginin, dünyanın bir ucundan diğer ucuna saliseler içinde gidebildiği bilimin ve teknolojinin yükselişinin baş döndürdüğü bu dönemde sizler bu bilim ve teknolojiden yararlanırken milli ve manevi değerlerini koruyarak dünyayı daha yaşanılabilir hale getirebilirsiniz. Şu anda bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de büyük bir katliam yaşanıyor. Sizin yaşıtlarınız dünyanın en acımasız İsrail terörü ve yandaşlarına karşı bedenleri ile cihat ediyorlar. Elimizden gelen onlar için dua etmek ve mallarını satın almayarak boykot etmektir." dedi.

Van Müftülük 11

Programa katılan gençlere yönelik çeşitli etkinlik ve gezi düzenlendi.

Van Müftülük 33

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık da öğrencilerle bir araya gelerek hasbihal etti.

Van Müftülük 22

Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından, Hacı Sema Belpınar Hafızlık Kız Kur’an Kursu ve Firdevs Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik kamp etkinliği düzenlendi. 

Maraş-4

Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Cafer Dağ ve Hümeyra Malkoç'un koordinesiyle gerçekleşen kampta öğrencilerle buluşan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, öğrencilere tavsiye ve hayır duada bulundu.

Kampta değerler eğitimi dersleri, cemaatle namaz, kamp oyunları, yarışmalar, mutfak atölyesi, sinema ve gezi etkinlikleri yer aldı.

Iğdır

Iğdır İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlendi.

Iğdır Gençlik Kampı 11

Iğdır Ensar Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda düzenlenen ve 12-15 yaş arası 50 erkek öğrencinin katıldığı kampta Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen kamp programı uygulandı.

3 günlük kampta sosyal etkinlikler, maneviyat istasyonu, kitap okuma, seminerler, şiir, tiyatro, musiki gibi faaliyetler yapıldı.

Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, onların bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen Gençliğe Değer Ara Dönem Kampında  öğrencilerle bir araya gelen Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, öğrenciler için ara tatilin bu kampla unutulmaz bir anı olacağını belirtti.

Iğdır Gençlik Kampı 22

Öğrencilerle yakından ilgilenerek hasbihal eden Müftü Demirel, kampın faydalı ve eğlenceli geçmesi temennisinde bulundu.

Kapanış programı sonunda yapılan yarışmada dereceye giren gençlere çeşitli hediyeler verildi.

Yozgat

Yozgat İl Müftülüğü, yarı yıl tatili nedeniyle öğrencilere yönelik eğitimlerin ve sosyal faaliyetlerin yapılacağı "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenledi.

Yozgat Gençlik Kampı 11

"Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" hakkında bilgi veren İl Müftüsü Ali Gülden, Yozgat İl Müftülüğü olarak yarıyıl tatiline giren öğrencilerin tatillerin en güzel ve verimli şekilde geçirebilmeleri için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Farklı yaş grupları için kamp planladıklarını belirten Gülden, "Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu bünyesinde gerçekleştirdiğimiz kampımıza katılan öğrencilerimiz için Müftülük bünyesindeki hocalarımızı görevlendirdik. Hocalarımız çocuklarımıza ibadet, itikat, ahlak, siyer, Kur’an-ı Kerim ve tecvit konuları hakkında dersler vermeye başladı. Bizim üzerimize düşen görevlerden bir tanesi de din hizmetlerini gençlerimize en güzel şekilde tanıtmak. Çocuklarımızı camilerle tanıştırmak ve namaza alıştırmak. Temel dini bilgileri çocuklarımıza vermek. Bu konuda alanında uzman hocalarımız çocuklarımıza bu konularda dersler veriyor."

Müftü Gülden, sinema, film okumaları, futbol, kamp oyunları, bilgi yarışmaları, dini ilimler atölyesi, maneviyat istasyonları ve kültür gezileri gibi birçok etkinliğin de kamp kapsamında yapılacağını belirtti.

Kilis

Kilis İl Müftülüğü tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik "Gençliğe Değer Yarıyıl Tatili Kampı" düzenlendi.

Altı gün süren kampta öğrenciler kitaplar okuyup tahlili yaptı. Konferanslar, tenis, yüzme, basketbol ve futbol gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Kilis Gençliğe Değer 22

Kamp programı sonunda öğrencileri kabul eden Kilis Valisi Tahir Şahin, programların artırılması ve çeşitlendirilmesi için yapılması gerekenleri yapmaya ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kilis Gençliğe Değer 11

Gençlere rehberlik eden Vaiz Muhammed Murteda Huseyni de Vali Şahin’e çocuklar ve gençler için yapılan programlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ziyaret sonunda Vali Tahir Şahin öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

Müftülüklerce Gençliğe Değer Kampları Düzenlendi20

İstanbul

Bayrampaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik kamp etkinliği düzenlendi. 

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü koordinesiyle gerçekleşen kampta öğrencilerle buluşan İlçe Müftüsü Recep Eren, gençliğin ömrün en bereketli zaman dilimi olduğu ve bu zaman diliminin Hz. Peygamber (sas)'in hadisi şeriflerinde belirttiği gibi ibadetle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kampta değerler eğitimi dersleri, cemaatle namaz, kitap okuma ve değerlendirme gibi faaliyetler yapılırken İstanbul’un manevi istasyonlarından biri olan Hz. Yuşa (as)'ın kabri ziyaret edildi.

Editör: Ömer Ceylan