Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde il ve ilçe müftülükleri tarafından Ramazan ayında "İyilik Sofraları" kuruldu.

"Ramazan ve Dayanışma" temasıyla kurulan iyilik sofralarında bir araya gelen vatandaşlar, iftar sevincini paylaşarak Ramazan coşkusunu yaşadı.

Bitlis

Bitlis’te ramazan ayı boyunca din görevlileri aracılığıyla depremzedeler için birçok cami ve Kur’an kurslarında iftar programları düzenleniyor, yardımlar yapılıyor, sofralar ve haneler paylaşılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Bitlis Ulu Camii'nde camii cemaatinin desteğiyle depremzede vatandaşlara yönelik iftar programı düzenlendi.

bitlis-iftar-22

Ulu Camii İmam Hatibi Muhammed Ece, "Bu yıl Ramazan ayı maalesef ülkemizin bir kısmında buruk bir şekilde geçiyor. Bizler bu burukluğu bir nebze olsun gidermek için düzenlediğimiz iftar programlarıyla depremzede kardeşlerimizin acısını paylaşırken aynı zamanda onlarla beraber orucumuzu açmanın sevincini yaşıyoruz. Camilerimiz, sofralarımız, evlerimiz onlarla şenleniyor, bereketleniyor. Bitlis halkımıza da bu zor dönemde göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ensar-muhacir kardeşliğini en güzel şekilde yaşattıkları için hepsinden Allah razı olsun." dedi.

Tokat

Tokat İl Müftülüğü ve Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ilde misafir edilen depremzede aileleri iftar sofrasında buluşturdu.

tokat-depremzede-iftar-11

Depremzede ailelerin iftar sevincine ortak olan Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, depremin yaralarını sarmak amacıyla devlet millet bütünlüğü içerisinde çok büyük bir yardım seferberliği oluşturuldu. Tokat’ımız gerek deprem bölgesine gerek Tokat’ımıza gelen depremzede kardeşlerimize her türlü yardımı gösteriyor. Tokat Müftülüğü ve TDV Tokat Şubesi olarak depremin meydana geldiği günden itibaren hızlı bir şekilde organize olunarak yaraların sarılması için her türlü gayret gösterilmiştir. Bu gün de geçici olarak Tokat’ımıza gelen ailelerimiz için iftar programı düzenledik, Yüce Rabbim ülkemizi korusun, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin." dedi.

tokat-depremzede-iftar-22

Program, iftarların açılmasının ardından depremlerde vefat edenler için yapılan dua ile tamamlandı.

İftar programına Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, Tokat İl Müftülüğü personeli ve depremzede aileler katıldı.

Edirne 

Edirne İl Müftülüğü ve TDV Edirne Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve genç gönüllüleri iftar sofrasında buluşturdu.

sevgi-evleri-iftar-edirne-11

Programa eşi ile birlikte katılan İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Ramazan ayında varlığınızla mekanımıza güzellik kattınız. İyilik soframız sizlerle şenlendi ve bereketlendi. Sizler Rabbimizin bize emaneti olan evlatlarımız, umudumuz, duamız ve yarınlarımızsınız. İnşallah gelecekte güzel yerlerde bu toplum için faydalı işler yapan, kendi hayatında başarıdan başarıya koşan insanlar olacaksınız." diye konuştu.

Genç gönüllüler tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti, ney dinletisi ve İlahiler okundu. 

İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından çocuklara bayram hediyesi verildi.

çocuk-iftarı-11

Edirne/Keşan

Öte yandan Keşan İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Ramazan ayı boyunca çocuk iftarları düzenlendi.

 Keşan İlçe Müftülüğünün hafta sonu kurslarına devam eden öğrencilere yönelik her Cumartesi akşamı iftar verildi.

Kurs Öğreticisi Mustafa Kabakçılı, "Amacımız Ramazan ayının coşkusunu gençlerimize hissettirerek, onlarda bir bilinç oluşturmak. Ramazan’ın ilk haftasında, hafta sonu kursumuza katılan öğrencilerle başladığımız iftarlarımız, diğer haftalarda genişleyerek devam etti. İftar sonrası çocuklarla birlikte teravih namazı kıldık. Velilerimiz de bu uygulamadan çok memnun kaldılar, Sponsorlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

İftar programları sonunda çocuklara diş kirası olarak küçük hediyeler verildi.

çocuk-iftarı-trabzon-11

Trabzon/Vakfıkebir

Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı Toki Camii'nde Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ve mahalle çocuklarına yönelik iftar programı düzenlendi.

Vakfıkebir Toki Camii İmam Hatibi Rıdvan Açıkgöz ev sahipliğinde gerçekleşen programa çok sayıda çocuk katılım sağladı.

İmam Hatip Açıkgöz yaptığı açıklamada, "Okulların ara tatile girmesini fırsat bilerek Çocuklarımızın Yaz Kur’an Kurslarından aşina oldukları cami olgusunun pekişmesi, hoş vakit geçirmeleri, okul yorgunluklarını unutup arkadaşları ile beraber cami, Ramazan, oruç ve iftar atmosferi yaşamalarını hedefledik." diye konuştu.

hakkari-11-5

Hakkari

Hakkari Merkez Ahmed-i Hani Kur’an Kursu'nda hafızlık öğretimi alan öğrenciler iftarda bir araya geldi.

İftar öncesi bayram alışverişine çıkan öğrenciler, Merkez Ulu Camii'nde teravih sonrası söyleşi programına katıldı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Ahmed-i Hani Kur'an Kursu Yöneticisi Enver Kaya, "Öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırma adına farklı bir gün geçirmek istedik. Hafızlık yapan öğrenciler için farklı etkinlikler yapmanın moral ve motivasyon kaynağı olduğunu yaşayarak görmekteyiz. Bunun için zaman zaman öğrencileri kurs dışına çıkararak farklı etkinliklerde buluşturmak istiyoruz. İl Müftülüğü ve öğrenci velileri ile istişare ederek bugünü bu şekil değerlendirdik. Bu vesileyle öğrencilerimize iftar yaptıran Önder İmam-Hatipler Derneği Hakkari Şubesi yetkilileri ile hayırsever vatandaş ve lokanta sahibine teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan