Ülkenin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak gibi amaçlarla 2019'dan itibaren her yıl, 11 Kasım'da Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda fidan dikim etkinlikleri düzenleniyor.

Yurt genelinde "Geleceğe Nefes" adı altında gerçekleştirilen etkinliklere il ve ilçe müftülükleri de destek veriyor.

Adıyaman

Adıyaman Karadağ Orman Bölgesi'nde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, din görevlileri ve gençler katıldı.

adıyaman-11-16

5 bin fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte Müftü Haliloğlu, gençlerle birlikte fidanlara can suyunu verdi.

sakarya-fidan-11

Sakarya

"Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Sakarya'da gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık 'ın duasıyla başladı.

sakarya-fidan-22

Kuzey Marmara Otoyolu Bakım İşletme Merkezi Sahasında "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla gerçekleştirilen ağaç dikme programında, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve İl Müftüsü Mehmet Aşık, Diyanet gönüllü gençleriyle ağaç dikti. 

sakarya-fidan-33

Karaman

81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği kapsamında Karaman'da binlerce fidan toprak buluştu.

Fidan dikimi etkinliğine Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, TDV ve TEMA gönüllüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

karaman-fidan-11

Vali Sarıibrahim ve Müftü Gürbüz,  müftülük görevlileri ve gönüllü gençlerle fidan dikerek can sularını verdi.

Muğla

11 Kasım Ağaçlandırma Günü dolayısı ile "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganıyla Düzen mevkiinde ağaç dikme programı düzenlendi.

muğla-fidan-dikimi-11

Programda Muğla İl Müftü Vekili Erkan Saral ve din görevlileri ile gençler onlarca fidanı toprakla buluşturdu.

Kars

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" projesi kapsamında Müftü İlyas Gümüş Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu bahçesinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

kars-fidan-dikme-etkinliği-11

İl Müftüsü Hamza Bayram, TDV Kars Şubesi Kadın Kolları ve Müftü İlyas Gümüş Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticilerine teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan