Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ailenin korunması ve güçlendirilmesine dair farkındalık çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan "Değerleriyle Güçlü Ailem" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu konferanslar düzenlendi.

Adana Aile Semineri 33

Adana

Toplumda aile bağlarını ve aile fertlerinin sorun çözme becerilerini güçlendirmek amacıyla "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu konferans düzenlendi.

Adana Aile Semineri 11

Ramazanoğlu Camii Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Uzmanı Esma Erten konuşmacı olarak katıldı.

Adana Aile Semineri 22

Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Erten, ailenin önemini anlattı.

Artvin

Artvin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konferansına Başkanlık Müşaviri, Aile Danışmanı ve Terapist Fatma Yağız Kotan konuk oldu.

Artvin Aile Semineri 11

Açılışta konuşan İl Müftüsü Mesut Harmancı, kutsal değerleri korumak için yapılan mücadelede aile kavramının son kale olduğunu ifade etti.

"Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" temalı sinevizyonun akabinde konuşan Başkanlık Müşaviri Fatma Yağız Kotan, Türk aile yapısını ve bugün gelinen noktada ailenin durumunu değerlendirdi.

Artvin Aile Semineri 22

Konferansın ardından Kotan, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda Kur'an kursu öğreticileriyle de tecrübe paylaşımında bulundu.

Edirne

Edirne'de Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia Levent Abul tarafından "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konferans verildi.

Edirne Aile 22

Ailenin birey ve toplum açısından önemine vurgulan Dr. Levent Abul,  aileyi ayakta tutan en önemli değerlerden birinin sevgi olduğunu hatırlattı.

Edirne Aile 33

Program sonunda İl Müftüsü  Hasan Başoğlu, Dr. Lamia Levent Abul'a teşekkür etti.

Düzce

Düzce İl Müftülüğü tarafından "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu konferans düzenlendi. İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman Aydın yaptı.

Düzce Aile Semineri 22

Sonrasında kürsüye gelen Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.  Faruk Görgülü, "İnsan olarak hepimiz ilgi, şefkat, merhamet ve değer görmeye muhtacız. Bu duygu ve düşüncelerin en güzel yaşandığı yer ailedir. Ailenin kurulması, korunması ve devamı için de sevgi, saygı, merhamet, sadakat, güven, adalet, sabır ve yardımlaşma gibi ailelerimizi ayakta tutan değerler vardır. Bu değerlere dikkat ettiğimiz takdirde dünyada cenneti yaşarız." diye konuştu.

Düzce Aile Semineri 11

Konferans Aile Dini Rehberlik Bürosunun "Evliliğe İlk Adım Semineri"ne katılanlara belge takdimi ile sona erdi.

Gümüşhane

Gümüşhane İl Müftülüğünce hazırlanan "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu konferans, Diyanet İşleri Bakanlığı Uzmanı Fatih Yıldız’ın sunumu ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane Aile Semineri 11

İl Müftüsü Hüseyin Gün açılış ve selamlama konuşmasında, günümüzde aile yapısının yoğun tehdit altında bulunduğuna işaret etti.

Gümüşhane Aile Semineri 22

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih Yıldız "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu sunumuyla konferansını verdi.

Manisa

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yirmi yedi ilde pilot olarak uygulanan "Değerleriyle Güçlü Ailem" projesinin gerçekleştiği illerden biri de Manisa oldu.

Manisa Aile Semineri 11

İl Müftülüğünce düzenlenen "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Manisa Aile Semineri 33

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü birçok çalışma var, ama bunların en önemlilerinden bir tanesi hiç şüphe yok ki aileye yönelik yapılan çalışmalardır. Hani meşhur güzel sözlerdendir; 'Ailemiz son kalemiz' Hamdolsun zamanın tüm fesadına rağmen, bir takım sıkıntılar aksamalar olmasına rağmen aile kurumumuz elhamdülillah ayakta duruyor." dedi.

Manisa Aile Semineri 22

Dr. Arslan ise aile hayatında öncelikli olarak eşler arasında muhabbetin olması gerektiğini ve çocuklar arasında ebeveynler tarafından adaletli olunması gerektiğini vurguladı.

Aileyi koruyan bir zırh olarak mahremiyet konusunda gerekli titizliğin gösterilmesi gerektiğini belirten Dr. Arslan, çocukların zararlı alışkanlıklar ve tehditlerden nasıl korunması gerektiği konusunda dinleyicileri bilgilendirdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Ayşe Akkoç, Dini İhtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay ile din görevlileri katıldı.

Urfa Aile Semineri 11

Konferansta konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, milli değerleri ayakta tumanın çok önemli olduğunu belirterek, "Dünyada olduğu gibi günümüzde de toplum değişikliğe uğrayabiliyor. Örneğin bundan 60 veya 70 yıl önce ülkemiz kırsal kesim çoğunluktaydı. Annelerimiz okuma yazması belki yoktu ama, aile konusunda en fazla zahmet çeken fedakar davranan annelerimiz oluyordu. Günümüzde kız çocuklarımız okuyor ve toplum her geçen gün gelişiyor. Aile kurumunu ayakta tutabilmek için ve milli değerlerimizi yaşatabilmemiz için bizlere, sizlere ve herkese büyük sorumluluklar düşüyor. O yüzden toplumumuzun değerleriyle beraber ailemizin yaşaması çok önemli." dedi.

Urfa Aile Semineri 33

Diyanet İşleri Başkanlık Vaiz Ayşe Akkoç ise, ailenin önemine vurgu yaparak, "Çok önemli bir konuyla geldik yani aile, hani hepimizin bir ideali ve bir hedefi var. Vatan çok kıymetli vatanı da ayakta tutan aileler var ve ailelerde elbette ki bu toprakların ebet müddet, rabbimin izniyle güçlü olması, ayakta kalması bu milletin rahat ve huzurlu olması için ailelerinde güçlü olması ve her halükarda birbirine kenetlenmesi gerekiyor. Kenetlenmede bizler yol gösterici olarak, insanların nasıl davranılması gerektiği noktasında eğer gökyüzünün talebesi olabilirsek, yeryüzünde ki insanlara da öğretmen olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Urfa Aile Semineri 22

Muğla

Diyanet İşleri Başkanlığı Muğla İl Müftülüğü ADRB Bürosu  tarafından "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konferansı düzenlendi.

Muğla Aile Semineri 11

Muğla İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış yaptığı selamlama konuşmasında pilot bölgelerde başlayan "Değerleriyle Güçlü Ailem" seminerlerinden birine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek verilen seminerlerde "Aile Kavramında Değerler" konusunu işlediklerini belirtti.

Muğla Aile Semineri 22

Selamlama Konuşmasının ardından "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konu başlığını ele alan Başkanlık Vaizi Sevda Demirbağ Bayrak, aile kurumuna İslam’ın verdiği değer ve ve Diyanet İşleri  Başkanlığı'nın aile müessesi üzerine yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Muğla Aile Semineri 33

Sinop

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Fatma Feyza Güner’in katılımıyla Sinop'ta "Aileyi Ayakta Tutan değerler" konulu konferans gerçekleştirildi.

Sinop Aile Semineri 11

Açılışta konuşan İl Müftü Vekili Kamil Tuncel, "Toplum yapısının sağlıklı ve güçlü olabilmesi için öncelikle toplumu oluşturan ailelerin sağlıklı ve güçlü olması gerekmektedir. Bunun için de aileyi ayakta tutan değerlerin bilinmesi ve sahiplenilmesi elzemdir. Bu nedenle aile yapımızı ayakta tutacak değerlere dört elle sarılmalı ve bizden sonraki kuşaklara bu değerleri aktarabilmeliyiz." dedi.

Sinop Aile Semineri 22

Başkanlık Müşaviri Fatma Feyza Güner ise "Kur’an-ı Kerim’in çok farklı yönleriyle ele aldığı en geniş konulardan birisi de ailedir. Kur’an’da aile ile ilgili 200 küsür ayetin bulunması bunun en açık göstergesidir. Bir ülkenin gücü toplumsal yapısının gücü ile doğru orantılıdır. İnsanları bir arada tutan değerlerine sahip çıkan, zorluklarla birlikte mücadele eden, sevinçlerini ortak yaşayan toplumlardan oluşan ülkeler birlik ve beraberliğin bir meyvesi olarak sarsılmaz bir güce sahip olurlar. Toplumsal yapıyı ayakta tutan en önemli unsurlardan biri aile yapısıdır. Çünkü aile ortamı hepimizin ilk eğitim yuvasıdır." diye konuştu.

Zonguldak

Diyanet İşleri Başkanlığınca 27 ilde planlanan "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" başlıklı konferansı Zonguldak İl Müftülüğünde düzenledi. Konferansa Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Meryem Dalğıç konuşmacı olarak katıldı.

Zonguldak Aile Semineri 22

Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Tahir Erçin, "Aile, toplumun en küçük birimi olması nedeniyle pek çok açıdan öneme haizdir. Güçlü toplumların güçlü ailelerle mümkün olacağı bilincinden hareketle programın hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Zonguldak Aile Semineri 11

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Meryem Dalğıç ise aileyi ayakta tutan dini değerlerden örnekler vererek aile hayatında öncelikle eşler arasında meveddet ve merhamet olması gerektiğine değindi. Ayrıca çocuklar arasında adalet ve dengenin sağlanması konusunda ebeveynlere büyük görevler düştüğünü belirten Dalğıç, aile’nin tanımı, ailede sevgi, saygı, merhamet, adalet, sabır, yardımlaşma, sadakat ve güven konularına vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.

Editör: Ömer Ceylan