Edirne İl Müftülüğü öncülüğünde şehride faaliyet gösteren vakıf, dernek ve STK'lar, Diyanet Gençlik Merkezi'nde bir araya geldi.

Burada konuşan İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Bizim bu toplantıyı düzenlememizden daha önemlisi sizin buraya eksiksiz bir şekilde katılma nezaketi göstermenizdir. Güzel Peygamberimizin buyurduğu üzere 'Allah'ın rahmeti cemaat üzerinedir.' Nerede birlik ve beraberlik varsa orada kardeşlik ve huzur vardır. Nerede ayrılık-gayrılık varsa orada huzursuzluk vardır. Biz Edirne'mizde cami içi ve cami dışı pek çok alanda hizmetler yürütüyoruz. Biliyorum ki sizler de yıllardır bu uğurda çile çekip çaba sarf ediyorsunuz. Bu sebeple size danışıp fikirlerinizi almak istedik. Birlikte yaşama kültürümüze can suyu olacak bu toplantıya eksiksiz katıldığınız için hepinize tekrardan teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantıda Müftülüğün; bireyden aileye, gençten yaşlıya, öğrencilere, hastalara, cezaevlerindeki mahkûmlara varıncaya kadar yaptığı hizmetlerin bir sunumu gerçekleştirildi. Koordinatörlükler ve manevi danışmanlık hizmetlerinin tanıtımı yapıldı.

Sunumların ardından katılımcıların görüş beyan etmeleri ve çalışmalarını anlatmalarıyla toplantı son buldu.

Editör: Ömer Ceylan