Mersin İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) köy, yayla ve mahalle statüsüne dahil edilen köylerde ikamet eden vatandaşlara yönelik "O Köy Bizim Köyümüz" projesini hayata geçirdi.

Yaklaşık bir yıldır devam eden ve olumlu tepkilerin alındığı proje kapsamında uzman görevlilerce metropol ilçelerde bulunan köy ve yaylalar ziyaret edildi.

o-köy-bizim-köyümüz-22

Proje çerçevesinde, her on beş günde bir belirlenen dört köye koordine edilen din görevlileri ekibi, kadın ve erkeklere yönelik vaaz irşat programları gerçekleştirirken muhtar, köyün ileri gelenleri, yaşlı, hasta, engelli, yetim, şehit yakını ve köy okullarını da ziyaret ediyor.

Ziyaretlerde vatandaşlara manevi yönden destek sağlanırken, çeşitli hediyeler takdim edilerek yardımlar yapılıyor.

Köy okullarındaki öğrencilere ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarından kitap ve dergiler hediye ediliyor.

o-köy-bizim-köyümüz-33

Ayrıca, köydeki din görevlisi ve ailesinin de ziyaret edildiği projeye dair ADRB tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar 40 köyde icra edilen faaliyetler münasebetiyle vatandaşların memnuniyetlerini gözlemlediklerini, bu nedenle projeye devam edilmesi yönünde karar verildiği belirtildi.

Açıklamada; "O Köy Bizim Köyümüz" projesiyle, ADRB‘ den sorumlu İl Müftü yardımcısının koordinesinde, vaizler, koordinatörler, murakıplar, manevi rehberler, din hizmetleri uzmanları, Kur’an kursu öğreticileri ve köydeki din görevlilerinin de katılımıyla oluşturulan ekiplerce, köylerde ikamet eden vatandaşlara daha etkin din hizmeti sunulması, rehberlik edilmesi, müftülüklerce yürütülmekte olan faaliyetlerden haberdar edilerek katılımlarının sağlanması ve din görevlilerine alandaki çalışmalarında destek olunmasının amaçlandığı ifade edildi.

Editör: Ömer Ceylan