Çukurca İlçe Müftülüğünün açık kalan penceresinden girerek yuva yaparak yavrulayan kumru kuşuna müftülük personeli sahip çıktı.

Kumru kuşlarının personel ve ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş, “Müftülüğümüzün penceresinden girerek yuva yapan kumru kuşlarımızın olduğunu gördük ve en güzel şekilde ağırladık.” dedi.

Yaklaşık otuz beş günde kuluçkadan çıkan iki yavrusunun yem, su ve diğer ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten İlçe Müftüsü Durmuş, “En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Allah'ın eseri olarak değerlidir ve O'nun tarafından insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı insaflı, şefkatli ve merhametli olmakla mükelleftir.” ifadelerini kaydetti.

MüftülükKumrularaYuvaOldu2

Müftü Durmuş; "Bir gün Peygamber Efendimiz, çölde susuz kalan bir köpeğe kuyudan ayakkabısına su doldurup içiren bir adamın Allah'ın rızasını kazandığını ve günahlarının bağışlandığını anlatmıştı. Ashab-ı Kiram, 'Ey Allah'ın Resulü! Hayvanlara yaptığımız iyilikler için de mi sevap var?' diye sorunca Peygamberimiz şöyle buyurmuştu: Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır." diye konuştu.

Editör: Emin Altıntaş