Saray İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere yönelik “Gençlik ve Sorumluluk” konulu sohbetler gerçekleştiriliyor.

Kazımpaşa Ortaokulu'nda düzenlenen programa Hicret Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Şahin ve Kazlıgöl Mahallesi Camii İmam Hatibi Nurtekin Kameri konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İmam Hatip Şahin, "Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de, peygamberlerin ve inançlı kimselerin gençlik dönemlerinde yaşadığı olaylardan örnekler vererek gençlik için bir rol model ortaya koymaktadır. Hadislerde de gençlik için örneklerin var olduğunu görmekteyiz. İslam’ın ilk tebliğ edildiği yıllarda, dini kabul edenler gençler olmuştur. Gençler ilmi, askeri, idari, siyasi ve sosyal alanlarda çok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmişlerdir. O dönemde gençler toplum hayatında büyük sorumluluklar yüklenerek, devlet görevlerinde bulunmuşlardır." dedi.

Gençlerin yaşamlarında kendilerini yönlendirecek model arayışı içerisinde olduklarını ifade eden İmam Hatip Nurtekin Kameri, "Bir arayış içerisinde olan ve yön bulmak isteyen gençlere değer verilmeli, Kur’an ve Sünnette gençlikle ilgili değerler öğretilmelidir. Gençler, inançlı, yüksek ahlak sahibi, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı, görev ve sorumluluk bilincine sahip kişiler olarak yetiştirilmelidir." diye konuştu.

Programın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.