Kozluk İlçesine bağlı Tuzlagözü köyünde ikamet eden Durmaz ve Sönmezsoy aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için Kozluk İlçe Müftülüğü barış komisyonu; ilçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral, vaizler Ahmet Can ve Muhammed Ay ile kanaat önderleri Hacı salim Işık, Hacı Mehmet Abik ve Enver Bozkurt ile Norşin şeyhlerinden Molla Abdulgani Mutlu'nun girişimleri neticesinde barış ile sonuçlandı.

Kozluk Öğretmenevinde gerçekleştirilen barış programına Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, kurum amirleri, kanaat önderleri, Durmaz ve Sönmezsoy aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Batman Barış Programı 22

Gerçekleştirilen barış programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe vaizi Ahmet Can tarafından İslam'da barışın önemi ile ilgili sohbet yapıldı.

Daha sonra Kaymakam Güngör, bir konuşma yaparak barışın önemine vurgu yaptı. Konuşmasında Hz. Peygamberin veda hutbesinde barışın tesisi ile ilgili sözlerini aktardı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra her iki ailenin bireyleri birbirilerine sarıldılar ve bir daha böyle bir duruma sebeb vermeyeceklerine dair Kur'an-ı Kerim huzurunda söz verdiler.

İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayarl kapanış duasını yaparak barışın sağlanmasında emeği geçen  herkese teşekkür etti.

Sunulan ikramlar ve el sıkışma ile barış programı sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan