Gümüşhane Üniversitesi Türkçe Uygulama Bilimler Bölümü öğrencisi Benin uyruklu Mahuna Chrıst Junıor, ev arkadaşı ve İl Müftülüğünün yaptığı etkinliklerden etkilenerek İslamiyet’i seçti.

Müslüman olmaya karar veren Junıor için Gümüşhane İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün rehberliğindeki merasimde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Junıor, "Halit" ismini aldı.

gümüşhane-ihtida-11

İslamiyet’i seçen Halit, "Ev arkadaşım Eyüp beni müftülüğün programlarına davet ediyordu. Beraber dini programlara gittik. Bu programlar ve ev arkadaşım Eyüp beni çok etkiledi. Ev arkadaşım Eyüp’ün dini İslam ve biz beraber güzel zamanlar geçiriyoruz. Kendisi çok iyi bir insan. Dinini çok güzel yaşıyor, bu beni çok etkiledi. Beraber dini sohbetlere gittik. Etkinlikler yaptık. Bu ortamda beni çok etkiledi ve doğru yolun İslam olduğunu anladım. Bu gibi nedenlerle İslamiyet’i seçtim." diye konuştu.

İl Müftüsü Hüseyin Gün de, İl Müftülüğüne bağlı gençlik koordinatörlerinin çeşitli dini etkinlikler gerçekleştirdiğini belirterek, "Öğrencilerimizle birlikte sabah namazı buluşmalarımız, cami buluşmalarımız, çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Bu etkinlikler çerçevesinde Ramazan ayında bir kardeşimiz İslamiyet'i seçmişti. Bu gençlik koordinatörlerimizin çalışması neticesinde de hem camiden, cami görevlimiz tarafından yürütülen hizmetlerden etkilenen Halit  kardeşimiz de İslamiyet'i seçti. Bundan dolayı son derece memnunuz.  Henüz yirmi bir yaşında bu genç kardeşimizin güzel dinimiz İslam'ın bu güzellikleri çerçevesinde İslamiyet'i kabul etmesi son derece bizi memnun etmiştir. İlgilendiğimiz diğer ülkelerden gelen kardeşlerimiz ve gençlerimiz de var. Onlarla ilgili faaliyetlerimize devam ediyor. Allah bu evladımıza ve bizlere inandığımız değerler, inancımız doğrultusunda hareket etmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Müftü Gün, "Bu arkadaşımız ev arkadaşı olan Müslüman bir genç kardeşten etkileniyor. Daha önce İslamiyet'i seçen kardeşimizle birlikte katıldıkları programlar da var. Bizim buluşmalarımız oluyor; sabah namazı buluşmaları, üniversite gençliğiyle yaptığımız buluşmalar ve aynı zamandaki camimizde yürütmüş olduğumuz programlar var. İslamiyet’i seçen bu kardeşimiz bunlara o arkadaşlarıyla katılarak, oradaki yürütülen hizmetlerden, anlatımlardan, sunumlardan, İslamiyet'in saf ve temiz o güzelliklerini her şeyden evvel bizzat gözlemleyerek İslamiyet'i seçtiğini ifade etti. Biz ihtida merasimi düzenledik. Aslında bir kardeşimizin veya bir kimsenin seçmesiyle ilgili böyle bir merasime ihtiyacı yok. İslam inancına göre, kişinin imanı, inancı, Allah'la kendi arasındadır. Böyle bir araya girecek, bir merasime de ihtiyaç yok ama şahitlerin huzurunda bu kardeşimize İslamiyet'i anlatmak, onun sorularına cevap vermek ve aynı zamanda küçük hediyelerle Halit’i onur etmek amacıyla böyle bir program tertip ettik. Din görevlilerimiz ve kardeşimizin ev arkadaşları da ona katıldılar. Dolayısıyla böyle güzel bir program oldu." dedi.

Editör: Ömer Ceylan