Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu, depremden etkilenen hafızlık Kur’an kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Deprem dolayısıyla Hatay'da Koordinatör Müftü olarak görevlendirilen Manisa İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller ve Hatay İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sertoğulları'nın Müftü Topçu'ya eşlik ettiği ziyaretlerde kurslarla ilgili talep ve öneriler dinlendi.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Hz. Ebubekir ve Merkez Habib-i Neccar Kur-an Kursunu ziyaret eden Müftü Topçu, öğrencilerle hem sohbet etti hem de derslerini dinledi. Hafızlık süreçleriyle ilgili bilgi alan Müftü Topçu, başarı temennisinde bulundu.

topçu-hafız-22

Daha sonra İskenderun Ali Sert Hoca Yatılı Hafızlık Kur-an Kursunu ziyaret eden Topçu, yaz döneminde Kur-an kursunun daha aktif olması için çalışılacağını söyledi.

Depremden hasar gören bazı Kur'an kurslarında eğitimlerin konteynerlarda devam ettiğini hatırlatan Müftü Topçu,  Ali Sert Hoca Hafızlık Kur'an Kursu'nun ayakta kalmasının büyük bir nimet olduğunu belirtti.

Müftü Topçu, "Fedakarca görev yapan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim sizlerden razı olsun. Çocuklarımıza maşallah, motivasyonları gayet iyi. Hoş bir ortamla karşılaştık. Emeği geçen hocalarımıza hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu zor süreci hep birlikte Allah’ın izniyle geride bırakacağız. Müftülük olarak bütün amacımız dinine canı gönülden bağlı, namazını kılan, ibadet ehli, İslam ahlaklıyla ahlaklanmış, haramı, helali bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmektir." diye konuştu.

Kurslarda sadece Kur'an eğitimi verilmediğini belirten Topçu, çocuklara sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini, yalanın ve iftiranın kötülüğünü, değerleri, abdest alınmasını ve namazın nasıl kılındığı gibi temel dini vecibelere ilişkin eğitimler verilerek pek çok sosyal aktivitenin de yapıldığını bildirdi.

Editör: Ömer Ceylan