Adana İl Müftülüğü İl Göç Koordinatörlüğünün ev sahipliğinde Adana İl Göç İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İHH Adana Şube Başkanlığı, ÇUDER ve Türkiye  Diyanet  Vakfı  Adana  Şubesinin katkılarıyla uluslararası üniversite öğrencilerine yönelik tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenlendi.

Dünya Göçmenler Günü münasebetiyle Ramazanoğlu Medresesi'nde gerçekleştirilen toplantıda uluslararası üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müslümanların kardeş olduğuna vurgu yaparak, Hucurat süresindeki ayetlere işaret etti. Allah'ın insanları birbirini tanımak, kaynaşmak, yükünü taşımak için yarattığını, bu kardeşlik ruhunu en iyi yaşayanların ensar ve muhacirlerin olduğunu ayetlerden örnek vererek açıkladı.

müftü-taşcı-barış-elçileriyle-buluştu-22

Müftü Taşcı, Uluslararası öğrencilerin bir köprü görevi üstlendiklerini, aynı zamanda kendilerinin barış elçileri olduklarını, burada eğitimlerini bitirdikten sonra ülkelerine en güzel şekilde hizmet etmeleri gerektiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın uluslararası öğrencilere yönelik yapmış olduğu faaliyetlerden ve kendilerine verilen desteklerden de bahseden Müftü Taşcı, programda emeği geçen geçenlere herkese teşekkür etti.

Programın açılışında konuşan İl Göç Koordinatörü Hatice Türkmen, İslam'ın inananları kardeş kıldığını, bu şuurla inançta, ibadette, takvada ve kardeşlikte samimi olmamız gerektiğini ifade ederek gönülden gönüle köprüler kurmamız gerektiğine dikkat çekti.

müftü-taşcı-barış-elçileriyle-buluştu-11

TDV KAGEM Adana Şube Temsilcisi Ezcan Tutak ise Ramazanoğlu Medresesi hakkında kısa bir bilgi verdi. Uluslararası Öğrencilere yönelik faaliyet gösteren ÇUDER temsilcisi Fatih Yıldız ise öğrencilere yönelik yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Program öncesinde, öğrencilere yemek ikram edildi. Sonrasında ney dinletisinin eşliğinde ilahiler söylendi.

Programın sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından dergi ve kitaplar hediye edilerek gül takdim edildi.