Seyhan İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde çocuk ve gençlere yönelik Ramazan etkinlikleri ile iftar buluşmaları düzenleniyor.

Bu kapsamda Seyhan İlçe Müftülüğüne bağlı Kuba Cami İmam Hatibi Emrullah Sarman, çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla teravihe gelen ve Kur’an dersi alan öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Etkinliklerde dereceye girenlere ise çeşitli ödüller veriliyor.

Camide başlatılan etkinlikler, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Teravih namazı öncesi gençler ve çocuklarla buluşan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Adana'mızın kuzeyinden güneyine Cenab-ı Allah'ın her türlü iyilik ve ikramının üzerimize sağnak sağnak yağdığı bir Ramazanı yaşıyoruz. Bütün camilerimizde bunu müşahede ettiğimiz gibi yavrularımızla, yetimlerimizle öğrencilerimizle toplumun bütün katmanlarından kardeşlerimizle her gün bir camimizde, bir bölgemizde, iftarlar yapıyoruz, sahurlar yapıyoruz sonra bu güzel yavrularımızla beraber teravihler kılıyoruz. Bugün de burada şehrimizin Gürselpaşa Mahallesi Kuba Camii'ndeyiz. Emrullah ve Nurullah hocalarımızdan Allah razı olsun." dedi.

Müftü Taşcı, "Burada ayrıca Danimarka'dan Diyanet Vakfımız görevlileri 150 tane yetime, 150 tane de ihtiyaç sahibine buraya yardım etmek için geldiler. Şuanda burada aramızdalar ben onlara da çok çok teşekkür ediyorum ve Cenab-ı Allah'tan duamız odur ki bizleri bu şehrin insanları olarak, bu ülkenin insanları olarak bütün müminlerle, bütün gönül coğrafyamızla beraber daha nice nice ramazanlara sağlık sıhhat, huzuru kamile içerisinde erişip kavuşmayı nasip eylesin." diye konuştu.

Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman ise "Ramazan iftarlarımız gençlerle camilerimizde diğer alanlarımızdaki çalışmalarımız güzel bir şekilde son hızıyla devam ediyor.  Seyhan Kuba camimizde gençlik çalışmalarımız kapsamında gençlerimizle iftar programı icra ettik. Ramazan'ın rahmeti mağfireti her birimizin üzerine olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

adana-kuba-cami-22

Etkinlikle ilgili bilgi veren Camii İmam Hatibi Emrullah Sarman ise, camiye gelen, gençlere, çocuklara ve Kur’an talebelerine yönelik iftar programı düzenlediklerini söyledi.

Ramazan öncesi, ailesiyle birlikte teravihe geleceklere ödül müjdesi verdiğini ifade eden Sarman, "Oruç tutmak, yanında arkadaşını getirmek, ailesinden birileriyle Camiye gelmek, namaz sureleri ezberlemek vb. artı puan kaydıyla, çocuklarımıza Ramazan Bayramının 1.günü, bayram harçlığı olarak birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye de 500 TL ödül vermek ve diğer çocuklarımızın her birine ayrı ayrı sürpriz hediyelerle sevindirmek üzere böyle bir program başlattık. Böylelikle çocuklarımızı camiye, ibadete, oruca, iftara ve sahura alıştırma gibi kazanımlar elde etmelerini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan