Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Tekirdağ İl Müftülüğü ev sahipliğinde, İsmail İpek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Diyanet Akademi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, "TDV, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Bizler, başta Tekirdağımız olmak üzere ülkemizin maneviyat ordusuyuz. Her daim çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz. İftara katılan depremzede ailelerine, iftara katılan iş insanlarına, tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve bu programa katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor ve tekrar sizlerle buluşmayı Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Tekirdağ’da-“İyilik-Buluşması”02

Diyanet Akademi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında şunlarıkaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ramazan ayında bütün şehirlere ulaşıp iftar sofralarına ortak oluyoruz. Ramazan aynı zamanda bir mekteptir, risalet ayıdır, oruç, zekat, mukabele ve teravih ayıdır. Her yönüyle Rabbimizin ilahi bir lütfudur. Ramazan ayının getirdiği nimet ve bereket ile nefsimizi hem bu dünyaya hem de ahirete hazırlarız.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yurdun her köşesinde gayretle çalışıyoruz. Tüm dünyada Karaçi’den Arakan’a, Orta Asya’dan Afrika’ya, mavi yelekliler olarak yarınlara koşuyoruz. Derdi olanlara dert ortağı oluyoruz. Yeri geliyor yardımlarınızı yeri geliyor selamlarınızı götürüyoruz. Cenabıhak birliğimizi beraberliğimizi bozmasın."

Editör: Ammar Esenkal