Tekirdağ İl Müftülüğü ve Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Dijitalleşme Çağında Gençlere Yönelik Din Hizmetleri" konulu "Vaaz ve İrşat Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ünal, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, akademisyenler, il müftü yardımcıları, vaiz ve din hizmetleri uzmanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim ile başlayan çalıştayda konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Gençliğin anlam dünyasını kavramamız gerekiyor. Hayatın Kur’an ve sünnet rehberliğinde yeniden inşası için dijital çağdan istifade etmeliyiz. Dijital dünyaya egemen olanlar insanların zihin dünyasına ve hayatlarına da tesir ediyor." dedi.

Müftü Soykök, "Bu çalıştayda din hizmetlerinin daha verimli olmasına dair önemli bilgiler elde edeceğimize inanıyorum. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz çalıştayı, her yıl düzenlenme gayretinde olacağız." diye konuştu.

Tekirdağ'da-Vaaz-ve-İrşat-Çalıştayı01

Ardından kürsüye gelen İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ünal, "Aile ve toplumda herkes gençlerden sıkıntı ve dert yanabilir ama düzeltmek için kim ne kadar gayret gösteriyor önemli olan budur. Vaaz ve sohbetlerde insanların algısının en üst seviyede olduğu zaman dilimini iyi kullanmalıyız.  Bundan dolayı yaptığımız vaazlara iyi hazırlanmamız gerekiyor. Hazırlık aşamasında vaazlarımızı yazmalı, kayıt altına almamız gerekiyor. Bu bize olası hatalarımızı görmeyi sağlar. Vaazlarımızı çok teknik hazırlamamız, internet ve sosyal medyayı iyi kullanmamız gerekir." şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal