Köyceğiz İlçe Müftülüğü tarafından Toparlar Merkez Camii'nde sabah namazı buluşması programı gerçekleştirildi.

Şiddetli yağmura rağmen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği program namazdan önce Müezzin Kayyım Mustafa Gürhan’ın Filistinlilerin zaferi için tilavet ettiği Fetih suresi ile başladı.

Program, İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz'ün sabah namazını kıldırması ve İmam Hatip Veysel Uysal ile Selman Gündoğdu tarafından yaptırılan tespihat ile devam etti.

köyceğiz-sabah-namamzı-buluşması-22

Burada konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, Filistin'deki zulmü hatırlatarak "Zalimlerin hasmı bizzat Cenabı Allah'tır. Kadın, bebek, çocuk, genç, yaşlı demeden, ibadethane, hastane, tanımadan masum insanların, Müslüman kardeşlerimizin dünyanın gözü önünde zulme uğradıklarını, haince katledildiklerini hep beraber görüyoruz. Müslümanı Müslümandan başka dostu yoktur. Sizler, bizler Ülkece maddi-manevi mazlum kardeşlerimiz için yapılması gerekenleri elbirliği ile yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

Müftü Karagöz, "Rabbimiz Kur’an-ı Keriminde 'Eğer duanız olmasa, Rabbim size ne diye ehemmiyet versin?' buyuruyor. Bugün sabahın seherinde Filistinli kardeşlerimiz ve dünyanın neresinde zulüm gören mazlum varsa onlar için bir kez daha ellerimizi duaya kaldıracağız. Rabbim dualarımızı kabul etsin. Yağmura rağmen camimizi dolduran siz değerli cemaatimizden, ev sahipliği yapan Toparlar merkez Camii görevlilerimiz ile programa iştirak eden civar mahallelerdeki din görevlilerimizden ve özellikle seherde camimizi daha da güzelleştiren genç kardeşlerimizden rabbim razı olsun." ifadelerini kullandı.

Program Vaiz Rauf Evleksiz’in yaptığı dua ve Toparlar Camii görevlileri Murat Yaşar ve Mustafa Gürhan ile hayırsever cami cemaatinin hazırlayıp sundukları ikramlar ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan