Manisa İl Müftülüğü tarafından "2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamber İman ve İstikamet" temalı program düzenlendi.

Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen programa Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saruhanbey Camii İmam Hatibi Osman Akkış tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban Mevlidi Şeriften veladet bahrini icra etti.

manisa-mevlid-i-nebi-66

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Peygamber sevgisi bizim toplumuzda ayrı bir yer tutar. O’na olan sevgimizin bir nişanesi olarak çocuklarımıza verdiğimiz isimlerde, askerlerimize verdiğimiz Mehmetçik unvanına kadar her daim okuduğumuz ve dinlediğimiz Mevlid-i manzum eserden atasözlerimize kadar hayatımızın içinde yer almıştır. O’nun bize bırakmış olduğu kutlu miras, sireti, Kur’an-ı Kerim’den sonra bize hayat veren ikinci kaynağımızdır. Hem Kur’an-ı Kerim hem de kendisi, içinde bulunduğu toplumu inşa ederken mübarek ifadelerinde özellikle ahlaki değerlere dikkat çekmiştir. Hz. Aişe’nin ifadesiyle 'O’nun ahlakı Kur’an-ı Kerim’in kendisidir." dedi.

manisa-mevlid-i-nebi-55

Haftanın "Hz. Peygamber İman ve İstikamet" temasıyla idrak edileceğini hatırlatan Müftü Kabukçu, "İstikamet O’nun bize bıraktığı hayata dair ahlaki duruşların başında gelir. Niyetimizde, sözümüzde ve fiilimizde istikamet sahibi olmak, aldatmamak temel şiarımızdır. Özellikle neslimize öğreteceğimiz ahlaki duruşlardan birisi de hiç şüphesiz ki istikamettir." değerlendirmesinde bulundu.

Camilerin birliğin sembolü olan yegane mekanlar olduğunu kaydeden Müftü Kabukçu, "Camiler Efendimizin bize miras bıraktığı bir müessesedir. 15 Temmuz gibi istiklal ve istikbalimize kast edildiğinde okunan ezan ve selalar ile toplandık, salgın döneminde de başta sağlık çalışanları ile toplumun yanında ve hizmetinde olduk. Camilerimizi orada görev yapan imam hatipler, müezzinlerimiz ve Kur’an kursu öğretmenlerimiz olmadan düşünemeyiz." ifadelerini kullandı.

manisa-mevlid-i-nebi-22

Programda Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hocaoğlu tarafından konferans verildi.

manisa-mevlid-i-nebi-33

Program sonunda katılımcılara TDV Manisa Şubesi tarafından gül, lokma ve çorba ikramı yapıldı.

Editör: Ömer Ceylan