Her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açılan Yaz Kur’an Kursları Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de coşkuyla başladı.

"Çocuklar Haydi Koşun Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti" sloganlarıyla başlanan yaz Kur’an kurslarından TOKİ 5. Etap, Hüsrev Paşa ve Kızılmescit kurslarını ziyaret eden Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, camiye gelmenin ve Kur’an öğrenmenin önemini hatırlattı.

bitlis-yaz-kur'an-kursu-33

Çocuklarımızın kursa gönderilmesi için ebeveynlere çağrıda bulunan Geylani, "3 Temmuz ve 11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan yaz Kur’an kursları ülkemizin bütün cami ve Kur’an kurslarında başlamıştır. Bitlis merkez, ilçe, belde ve köylerde bulunan tüm cami ve Kur’an kurslarımızda, sabah 09.00 ile 13.00 saatleri arasında kurslarımız devam edecek. İmam hatiplerimiz, vaizlerimiz, müezzinlerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz bu eğitimleri verecek. Yoğun bir teveccüh var. İnşallah güzel ve verimli bir eğitim alacaklar. Kendisine, ailesine, milletine, memleketine, ümmete burada hayırlı ve faydalı bir nesil yetişecek. Bugün dünya ve insanlık, İslam’ın bu güzel emirlerine muhtaçtır. Hocalarımız, Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra temel dini bilgileri de öğretecekler. Çocuklarını takip ettiklerinden ve kursa gönderdiklerinden dolayı ebeveynlere de teşekkür ediyoruz. Fedakarca çalışan hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

bitlis-yaz-kur'an-kursu-22

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 3 Temmuz’da başlatılan ve 6 hafta sürecek yaz Kur’an kursları, 11 Ağustos’ta sona erecek.

Editör: Ömer Ceylan