Bitlis İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Bitlis İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, sala ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansın açışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, "Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Allah (cc) Peygamber Efendimiz’ i (sas) Azhab Suresi 21. Ayette bize şu şekilde hatırlatıyor: 'İçinizden Allah’ın lutfuna ve ahiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır.' O, bütün insanlık için numune-i imtisaldir.  İnsanlık Resulullah’ın (sas) nurlu yolunu takip ettiği müddetçe kurtuluşa erecektir." dedi.

bitlis-mevlidi-nebi-22

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğr. Gör. M. Zahid Kuldaş "Peygamberimiz, İman ve istikamet" konulu konferans verdi.

Programa Bitlis Bitlis Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Sancak, Ovakışla Belde Belediye Başkanı Abdurrahim Altındal, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan