Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Eskişehir Diyanet Eğitim Merkezi ve Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezinde iki oturumda gerçekleştirilen seminerler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular anlatıldı.

Seminerde din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Bekir Gerek, "Bu sene en büyük arzumuz, verimli, etkili ve faydalı güzel bir yaz Kur’an kursu dönemi geçirmek. İnanıyorum ki bunu sizlerde gönülden istiyorsunuz. Tüm arkadaşlarımın bu konuda son derece gayret sahibi olduklarını biliyorum. Dolayısıyla yeni metotlar ve yeni yöntemler geliştirerek hizmet edeceğinizden şüphem yok. Bu bağlamda bizler geleceğimize ve gençliğimize sahip çıkmak için onların sevdikleri işleri yaparak onlarla arkadaş olmalı ve kendimizi çocuklara sevdirmeliyiz. Eğer kendimizi çocuklara sevdirebilirsek çocuklar camiye severek kendileri gelir ve camiye cemaat olurlar." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan