Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu Derecik İlçesini ziyaret ederek bir dizi temasta bulundu.

Temaslarına İlçe Müftülüğünü ziyaretle başlayan İl Müftüsü Fakirullahoğlu, İlçe Müftü Vekili Hakkı Demirel’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

derecik-66

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gidecek vatandaşlar için Ulu Camii'nde düzenlenen eğitim seminerinde umre yolcuları ile bir araya gelen Müftü Fakirullahoğlu, yolcuların umre öncesi, esnası ve sonrasında yapmaları gerekenler hakkında gerekli bilgilendirmede bulundu.

 Müftü Fakirullahoğlu, "Millet ve memleketimizin huzur ve saadeti ile  hiçbir sınır tanımayan ve uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak her türlü baskıyı meşru gören anlayışla kadın, ihtiyar, hasta ve çoluk çocuk demeden herkesin üstüne bomba yağdıran İsrail zulmü altında bulunan Filistin halkının özgür geleceği için sizlerden dua ve niyazda bulunmanızı istiyorum." dedi.

derecik-33

Sonrasında Derecik Kaymakamı Abdulkadir Işık’ı makamında ziyaret eden Fakirullahoğlu, ilçe bünyesinde sürdürülen çalışmalar hakkında görüş alış-verişinde bulundu.

Fakirullahoğlu, Nurten Hızır Aşık Kutlu ve Hz. Hatice Kız Kur’an kursları ile Şehitlik Camii inşaatlarında incelemelerde bulundu.

derecik-55

Derecik Şehitliğini ziyaret ederek dua eden Müftü Fakirullahoğlu, sonrasında Ulu Camii ve Balkaya 4-6 yaş, Ulu Camii Kız ve Hz. Aişe Kız Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim gören öğrencilerle bir araya geldi.

derecik-11-2

Öte yandan İl Müftüsü Fakirullahoğlu yol güzergahında bulunan Şemdinli İlçesi Hz. Aişe Kız Kur’an Kursunu ziyaret edip yine Çatalca Köyünde inşa edilen caminin inşaatında incelemelerde bulundu.

derecik-44

Editör: Ömer Ceylan