Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve beraberindeki müftülük personeli, ilçede hizmet veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ecevit Özkan, Müftü Demirel’e merkezin çalışmaları ve hizmet alanları hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Engelli veya sağlıklı her insanın, Allah'ın en kıymetli ve değerli varlığı olduğunu belirten Müftü Demirel,"İslam dini engellilere nazik ve kibar davranılmasını emreder. Sizler de bunu en güzel şekilde yapmaktasınız. Ülkemizde yaklaşık 8 milyon civarında engelli kardeşimiz var. Devletimiz engelli kardeşlerimize ve ailelerine destek vermekte. Diyanet İşleri Başkanlığımız da engelli kardeşlerimizin dini eğitim alabilmesi için onlara yönelik özel kitaplar yayınlamakta ve projeler geliştirmektedir. Millet olarak bu kardeşlerimizi bağrımıza basmalı, şefkat ve merhametle yaklaşmalıyız. Elimizden gelen maddi manevi her türlü desteği vermeliyiz. Kişinin Allah katında değer kazanması, fiziksel özellikleriyle değil, gönül zenginliği ve yapıp ettikleriyle mümkün olmaktadır. Engelli kardeşlerimiz bizlere Allah’ın birer emanetidir." dedi.

Müftü Demirel, engelli çocukları eğitim gördükleri sınıfta ziyaret etti.

Ziyarette engelli şair Azat Özdemir, Müftü Demirel'e şiir kitabını hediye etti.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Özkan, yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Müftü Demirel ve beraberindeki heyete teşekkür etti.