Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere Düzce’den 156 umreciye umre semineri düzenlendi.

Düzce İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde ilk olarak İl Müftüsü Osman Aydın konuştu.

Umre Semineri Düzce 22-1

Umre ibadetinin önemine değinen Müftü Aydın, şunları kaydetti:

"Umre yolculuğu turistlik bir ziyaret değildir. Umre yolculuğu bir yenlenme yolculuğudur. Umre yolculuğu Kabe’ ye, Peygamberimize, Arafat’ a, Hendek Savaşı’ nın olduğu yerlere, Uhud Savaşı'nın olduğu mekanlara, şehitlerin efendisi Hz. Hamza’ nın ve diğer bütün şehitlerimizi ziyaret edildiği bir yolculuktur.

Bu yolculuk sadece sizin için değil sizin gönderenler için, sizin üzerinizde hakkı olanlar için, üzerinde yaşadığımız bu ülkemizin mutluluğu için, hastaların şifa bulması , dertlilerin deva bulması ve özellikle son zamanlarda televizyonlarda izleyip de üzüldüğümüz, gözyaşı döktüğümüz Filistin'deki, kadın, erkek, çocuk, çaresiz ve savunmasız insanların diğer Müslüman kardeşlerimizin vefatı ve sonrasındaki o zor durumlarını kurtulmaları için dua yolculuğudur."

Umre Semineri Düzce 33-1

Seminer İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz’un "İbadet Bilinci ve Umre Menasiki", Talha Demirkaya’ nın "Hz. Peygamber (sas), Mescid-i Nebevi ve Medine" ve Şube Müdürü Cengiz Akça’nın "Temel Sağlık Bilgileri" dersleriyle devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık tarafından ise "Kadınlara Özgü Konular" dersi ile seminer sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan