Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın burslusu olarak Uluslararası Kayseri İlahiyat Vakfı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilerle birlikte yatsı namazını kılan İl Müftü Akkuş, gençlere hitap ederek "Okuyoruz, hem de çok okuyoruz. Bizlerin okuması şuna benzemesin, kişi hastalanır, doktora gider, ilaçlarını alır, yastığının altına kor ama açıp kullanmaz. İlaçlar yastığın altında durduğu sürece hastaya bir faydası olur mu? Tatbiki olamaz. Bizler de Kur’an-ı Kerim’i okuyoruz. Bunula beraber Kur’an-ı Kerim bize ne diyor onu anlamaya, hükümleriyle amel etmeye çalışmalıyız. Hastanın ilaçlarını alıp da yastığının altında sakladığı gibi yapmayalım." dedi.

Müftü Akkuş Gençler Buluşma 22

Hz. Peygamber (sas)'in 'Allah sizden işini en güzel yapanı sever' hadis-i şerifini anımsatan Müftü Akkuş, "Demek ki işimizi en güzel şekilde yapacağız. En güzel şekilde okuyacağız. Şu an da burada Kırk yedi devletten insan var. Neden çünkü biz kardeşiz. Allah bizi kardeş ilan etti: 'Muhakkak müminler kardeştir' buyurdu. Kardeşler olarak işimizi, eğitimimizi, sonra yapacaklarımızı en güzel şekilde yapacağız." ifadelerini kaydetti.

Müftü Akkuş, gençlerin birer hazine olduğunu söyleyerek "Bir devletin, bir toplumun gençleri o devletin, o toplumun hazinesi, definesi demektir, geleceği demektir, gücü ve kuvveti demektir. Meselenin özü şu: İşimi doğru yapıp yapmadığıma bakarak Allah beni seviyor mu?, Sevmiyor mu?. Onun hesabına bakacağız. Eğer biz işimizi en güzel şekilde yapıyorsak, vatanımız, milletimiz, anne ve babamız için en güzel bir şekilde çalışıyorsak Allah bizi seviyor demektir. Sizler burada kendinizi iyi yetiştirerek ülkenize donanımlı kişiler olarak döneceksiziniz. Ülkemizle ülkeleriniz arasında köprüler kurarak ülkenize ve tüm insanlığa hizmet edeceksiniz. Bu sebeple biz de sizin iyi yetişmeniz için maddi manevi elimizden ne geliyorsa yapacağız." diye konuştu.

Ziyarette İl Müftü Akkuş’a, TDV Kayseri Eğitim Koordinatörü Şahin Özdemir eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan