Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Hacılar İlçe Müftülüğü din görevlileriyle bir araya geldi.

Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan’ın açılış konuşması sonrası din görevlilerine hitap eden Müftü Akkuş, şunları kaydetti:

"Değerli din gönüllülerimiz, cami ve Kur’an kurslarımızı Allah rızası için yapacağımız işlerle cazip hale getirmeliyiz. Bir esnafın dükkanına müşteri gelebilmesi için dükkanın açık olması lazım olduğu gibi biz de camilerimizi cemaatimizin gelmesi için hazır hale getirmek zorundayız. Özellikle mahallelerimizdeki gençlere sahip çıkalım, onların imanlı, ailesine, vatanına ve milletine faydalı bir insan olması için var gücümüzle çalışalım. Çok önemli bir hizmet ile görevlisiniz. Görevimizi yaparken Allah rızası için yapmalıyız. Büyüklerimizden bir zat imamlarımızı şehirlerin içerisindeki saat kulelerine benzetmiş. Nasıl insanlar saatlerini o kuledeki saate bakarak ayarlarsa, cemaatimiz de din görevlilerimize bakarak davranışlarını, hallerini, hareketlerini ve yaşantılarını düzenlemelidir."

Hacılar Müftü Akkuş 22

"Allah rızası için görev yapmak isteyene her türlü imkan fazlasıyla mevcuttur." diyen Müftü Akkuş, "Nimete şükretmemek, o nimetin elden çıkmasına sebep olur. Her nimetin şükrü kendi cisinden olur. İlim sahibi ilmini anlatarak, fabrikatör ürettiği maldan fakir fukaraya tasadduk ederek şükretmiş olur. Beni sizlerle buluşturan Rabbim’e hamdolsun. İlçe Müftümüz Mustafa Bahacan’a da bu manada çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan