Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen "Değerler Eğitimi" seminerlerinin bu haftaki konuğu İl Müftüsü Yusuf Akkuş oldu

Programın açılış konuşmasını yapan Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Hakan Alkan, "Okulumuz 1988 yılından bu zamana Kayseri’mizde mesleki eğitim vermektedir. Okulumuzda şu an için 4.950 çırak öğrenci bulunmaktadır. Okulumuz lise eğitimi de vermektedir. Liseyi bitiren öğrencilerimiz aynı zamanda ustalık belgesi de aldıkları için istedikleri işletmelerde iş bulmaları kolay olmaktadır. Okulumuzda 44 alan, 184 dalda meslek eğitimi dersleri vermekteyiz." dedi.

Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise "Sevgili Gençler! Allah’ın rahmeti, bereketi hepimizin üzerine olsun. İnşallah, bu ve buna benzer konferanslar sizler için verimli olacaktır. Devamı da gelecektir. Başta Kayseri İl Müftümüz Yusuf Akkuş hocamız olmak üzere okul müdürümüze, emeği geçen öğretmenlerimize ve siz kıymetli gençlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

kayseri-genç-33

Milli ve manevi değerlerine bağlı, üreten, çalışan ve en önemlisi de ticaret ahlakına uygun bir nesil yetişmesi gerektiğini vurgulayan Müftü Akkuş, "Gençlerin arasında olmak beni çok mutlu ediyor. Burada çok çeşitli alanlarda eğitimler veriliyor. Gelecekte inşallah sizler buradan aldığınız eğitim ile birlikte farklı branşlarda memleketimize hizmet edeceksiniz. Yani geleceğimiz Allah’ın izni ile emin ellerdedir. Genç demek hazine demektir. Bir milletin hazinesi iyi olursa, o milletin devletin sırtı yere gelmez. Sizler memleketimize sahip çıktığınız sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmeyecektir. Bizler elhamdülillah Müslümanız. Dolayısıyla da temiz, düzgün, işine-gücüne sahip çıkan ve işini layıkıyla yapan insanlarız. Sizler şu anda çıraklık eğitimi alıyorsunuz. Ancak ileride her biriniz esnaflık yapacaksınız. İnşallah ülkemizi sizler kalkındıracaksınız. 'Ben Müslümanım, ben insanları aldatamam, ben insanlara hile yapamam, ben insanlara bir malı değerinden fazlaya satamam' diyerek yolumuza bakmalıyız. Geleceğimiz olan siz gençler bu bilinçle yolunuza devam edeceksiniz inşallah. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta Kocasinan İlçe Müftümüze, okul müdürümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

kayseri-genç-22

Program sonrası İl Müftüsü Akkuş ve Kocasinan İlçe Müftüsü Uzun tarafından programa katılan gençlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Geçerken Dergisi hediye edildi.

Daha sonra protokol üyeleri, Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi sınıflarını gezerek gençlere mesleki eğitim hayatlarında başarılar diledi.