Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyasına destek artarak devam ediyor.

alanya-minik-11

Antalya/Alanya

Alanya Müftülüğüne bağlı Zühre Dere 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, Filistinliler için kumbaralarını bağışladı.

Kur’an kursu öğreticileri Sebiha Güllü ve Kamile Erbay rehberliğinde Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ı ziyaret eden minik öğrenciler, harçlıklarını biriktirdikleri kumbarayı teslim etti.

Minik öğrencileri tebrik eden Müftü İlhan, "Zühre Dere 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursumuzda eğitim gören minik öğrencilerimiz, İsrail’in zulmü karşısında yaşam mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimize harçlıklarıyla destek oldular. Öğretmenlerinin refakatiyle kumbarada biriktirdikleri harçlıklarını bizlere teslim ettiler. Yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla, toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturan minik yavrularımızın biz büyüklere örnek olmaları açısından Filistinli kardeşlerimize yardım eli uzatmaları oldukça manidardır. Böyle anlamlı bir çalışmaya imza atan, kendileri küçük ama yürekleri kocaman olan minik yavrularımıza ve onlara bu duyguyu aşılayan Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

bartn-minkler-bağış-22

Bartın/Ulus

Ulus İlçe Müftülüğüne bağlı Abdipaşa 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri harçlıklarını işgalci İsrail’in zulmü altında yaşam mücadelesi veren Filistin halkı için bağışladı.

Kur’an kursu hocalarıyla beraber İlçe Müftülüğünü ziyaret eden öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını TDV aracılığı ile Filistin halkına gönderilmek üzere İlçe Müftüsü Mahmut Yegin’e teslim etti.

bartn-minkler-bağış-11

Sivas

Sivas İl Müftülüğüne bağlı Yeğinler 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyası kapsamında biriktirdikleri harçlıklarını Filistin’de saldırılara maruz kalan çocuklara gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesine bağışladı.

sivas-mink-11

Kur'an kursu öğreticileri Sare Demir ve Beyzanur Altun'nun rehberliğinde İl Müftülüğüne gelen minikler, kumbaralarında biriktirdikleri 5 bin 60 Türk Lirasını Filistinli çocuklara ulaştırılmak üzere TDV Sivas Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’ya teslim etti.

TDV Genel Merkezi Koordinesinde Filistin için başlatılan yardım kampanyasına miniklerin de katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden İl Müftüsü Altunkaya, "Minik öğrencilerimizin, kendi haçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Editör: Ömer Ceylan