Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri kumbaralarıyla destek oluyor.

Adıyaman

İl Müftülüğüne bağlı Mustafa Seher Taştı 4-6 Yaş Kur'an Kursu, Pınar Anaokulu Diyanet sınıfı ve Ebubekir Sıddık Kur'an Kursu öğrencileri kumbaralarıyla Filistin'e destek oldu.

adıyaman-yardım-11

Minikler, kumbaralarında biriktirdiği harçlıklarını İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu'na teslim etti.

İl Müftüsü Haliloğlu, öğrencilere ve bu duyarlılığı gösteren veli ve öğreticilere teşekkür ederek bağış makbuzlarını miniklere teslim etti.

Diyarbakır

Kulp İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Fatma 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri Filistindeki kardesleri için harçlıklarını bağışladı.

Öğretmenleri ile birlikte İlçe Müftülüğüne gelen minikler, harçlıklarını İlçe Müftüsü Hakan Çağıran'a teslim etti.

kulp-yardım-11

Kulp Müftüsü Hakan Çağıran, "Çocuklarımızın yardım bilinci alması adına çok güzel bir adım oldu. Küçüğünden  büyüğüne bütün Müslümanların bir olduğu, acılarının  paylaşılması gerektiği fikrini  Öğrencilerimiz pratik yaparak öğrendi. Hem kendilerini hem ailelerini hem de hocalarını tebrik ediyorum." dedi.

Şanlıurfa

Haliliye İlçe Müftülüğüne bağlı  4-6 Yaş Çocuk Akademisi Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Filistin’de saldırılara maruz kalan akranlarına gönderilmek üzere TDV Haliliye Şubesine bağışladı.

urfa-yardım-11-1

Öğrenciler, "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyası kapsamında kumbaralarını Filistinli çocuklara ulaştırılmak üzere Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım’a teslim etti.

Filistin için başlatılan yardım seferberliğine miniklerin de katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Müftü Yıldırım, "Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören minik öğrencilerimizin haçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan