Espiye Müftülüğüne bağlı Mescidi Aksa Kur'an Kursu'nda eğitim gören 4-6 yaş grubu minikler için "İlk Namazım İlk Seccadem" etkinliği düzenlendi.

Kur'an kursu öğreticileri Emine Kırca, Esma Aydın Hatice Yıldırım, Gamze Küçük Sümeyye Aydın rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte İlçe Müftüsü Osman Gülbe, miniklerle bir araya geldi.

Namaz hakkında ayet ve hadislerden örnek veren Müftü Gülbe, "İlk seccadem etkinliği ile amacımız namaz ibadetine olan duyarlılığı artırmak ve namazın hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu öğrencilere anlatmaktır." dedi.

espiye-ilk-namazım-11

Namazın önemi, namazın nasıl kılınacağı, namazın rekatları, namazın farzı, vacibi ve sünnetleri hakkında minik öğrencilere bilgi veren İlçe Müftüsü Osman Gülbe, minik öğrencilerle birlikte topluca namaz kıldı.

Minik öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler veren Müftü Gülbe, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

- "Kur'an Okumaya Geçiş ve Taç Giyme Töreni"

Öte yandan Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez 4-6 yaş Kur'an Kursu'nda öğrenciler için "Kur'an Okumaya Geçiş ve Taç Giyme Töreni" gerçekleştirildi.

giresun-minikler-11

Miniklerin sevincine ortak olan Espiye Kaymakamı Taner Tengir, "Bu güzel manzara bizi hem mutlu ediyor hem de duygulandırıyor. Bir çocuğun bu kadar erken yaşlarda Kur'an ile tanışması, yaratıcısını ve peygamberini bilmesi, ileriki hayatında iyi bir insan olması açısından çok önemli. İnşallah muvaffak olur ve daha nice yavrumuzu Kur'an iklimiyle buluştururuz. Çocuklarımızı tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

giresun-minikler-22

İlçe Müftüsü Osman Gülbe ise törende yaptığı konuşmada, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemini vurgulayarak, "4-6 yaş kurslarımıza büyük önem veriyor, yavrularımızın İslam'ın aydınlık ilkeleri, milli ve manevi değerlerle yetiştirilmelerine gayret ediyoruz." diye konuştu.

Program sonunda isimleri yazılı pastayı kesen minik öğrencilere taç giydirilerek çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan