Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız” yardım kampanyasına destek artarak devam ediyor.

Minik-öğrenciler,-Filistinli-kardeşlerini-unutmadı06

Düzce

Düzce İl Müftülüğüne bağlı Ertan Nihat 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, “Özgür Filistin’in Yanındayız” yardım kampanyasına destek oldu.

Minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Filistinli kardeşlerine ulaştırılmak üzere İl Müftüsü Osman Aydın’a teslim etti.

Müftü Aydın, miniklere örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Minik-öğrenciler,-Filistinli-kardeşlerini-unutmadı05

İstanbul-Bağcılar

Bağcılar İstiklal İlkokulu’nda eğitim gören 3. sınıf öğrencisi Elif Hüma, biriktirdiği harçlıklarını Filistin’deki kardeşleri için TDV Bağcılar Şubesine bağışladı.

Minik Hüma’yı tebrik eden Bağcılar İlçe Müftüsü ve TDV Bağcılar Şubesi Başkanı Ömer Kayhan, "Minik öğrencimizin, haçlığını Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmesi bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş olduğu bu hassasiyetten dolayı güzel yavrumuzu ve onu yetiştiren anne babasını ve öğretmenlerini tebrik ediyorum." dedi.

Minik-öğrenciler,-Filistinli-kardeşlerini-unutmadı04

Hakkari

Hakkari İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler,  biriktirdikleri harçlıklarıyla  “Özgür Filistin’in Yanındayız” yardım kampanyasına destek oldu.

Kur’an kursu öğreticileri rehberliğindeki minikler, biriktirdikleri harçlıkları Filistinli kardeşlerine gönderilmek üzere İl Müftüsü ve TDV Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Fakirullahoğlu’ya teslim etti.

Miniklere teşekkür eden Müftü Fakirullahoğlu, “Miniklerin göstermiş olduğu bu davranışın büyüklere de örnek olmasını diliyorum. Filistinli kardeşlerimiz genciyle, yaşlısıyla, kadın ve çocuklarıyla kan ağlarken bizim rahatımızdan taviz vermememiz İslami değildir. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Küçük kardeşlerimize, onları yetiştiren ebeveynleri ile öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Minik-öğrenciler,-Filistinli-kardeşlerini-unutmadı02

Konya

Konya İl Müftülüğüne bağlı Feride ve Huriye Hatun 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları Filistin’deki kardeşleri için bağışladı.

Kur’an Kursu Yöneticisi Melehat Bilir rehberliğindeki öğrenciler, harçlıklarını Filistinli kardeşlerine gönderilme üzere İl Müftüsü ve TDV Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ali Öge’ye teslim etti.

Müftü Öge, duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilere ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Minik-öğrenciler,-Filistinli-kardeşlerini-unutmadı01

Iğdır

Iğdır Şehit Emin Güner İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız” yardım kampanyasına destek oldu.

Minik öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarını Filistinli kardeşlerine gönderilmek üzere İl Müftüsü ve TDV Iğdır Şubesi Başkanı Zahit Demirel’e teslim etti.

Öğrencileri tebrik eden Müftü Demirel, “Müminler, birbirine karşı muhabbet ve merhamette bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, Müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır!” şeklinde konuştu.

Minik-öğrenciler,-Filistinli-kardeşlerini-unutmadı07

Bitlis

Bitlis İl Müftülüğüne bağlı Hüsrevpaşa 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını zulüm altında yaşayan Filistinli kardeşleri için bağışladı.

Kur’an kursu öğreticileri rehberliğinde öğrenciler biriktirdikleri harçlıkları İl Müftüsü ve TDV Bitlis Şubesi Başkanı Mehmet Feysal Geylani’ye teslim etti.

Davranışlarından dolayı minik öğrencileri tebrik eden Müftü Geylani, Bizim evlatlarımız bu güzel davranışlarıyla bizleri hem mahcup ediyor hem de gururlandırıyor. Filistinli kardeşleri için ellerindeki imkanları paylaşan bir nesil bizler için elhamdülillah şükür meselesidir. Rabbim bu hassasiyete sahip evlatlarımızı Filistinli kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile kılsın." dedi.

Minik-öğrenciler,-Filistinli-kardeşlerini-unutmadı08

Kahramanmaraş-Elbistan

Kahramanmaraş Elbistan İlçe Müftülüğüne bağlı Yıldız Kemal Kadayıfçı 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minikler, harçlıklarını Filistinli kardeşleriyle paylaştı.

Asrın felaketi kabul edilen depremden etkilenen minik öğrenciler, bu zor günlerinde Filistinli kardeşlerini unutmadı.

Minik öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarını Filistinli kardeşlerine gönderilmek üzere Elbistan ilçe Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç'a teslim etti.

Müftü Kılınç, mağdur ve mazlum Filistin halkını unutmayan miniklere ve ailelerine teşekkür etti.

Editör: Ammar Esenkal