Denizli Merkezefendi İlçe Müftülüğüne bağlı Karahasanlı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 35 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Hafızlara belgelerini takdim etmek amacıyla Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi’ne, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, şube müdürleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

merkez-efendi-33

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Talat Özmet hafızlığın, Kur’an-ı Kerim'i baştan sona ezberleyerek kalbine ve gönlüne nakşetmek olduğunu ifade ederek, "Hafızın gecesi gündüzü Kur’an ile meşgul olmak Kur’an ile hem hal olmak suretiyle geçer. Bir hafızın en büyük hedefi ve sevinci günlük dersini hocasına verebilmesi ve o gün dersini vermiş olarak bir sonraki dersinin hazırlığını yapabilmesidir. Hafızlık Allah’ın kullarına bahşetmiş olduğu en güzel nimetlerden bir tanesidir. Her kula nasip olmayan büyük bir nimettir. Allah’ın izniyle, inayetiyle, yardımıyla, velisinin desteğiyle, hocalarının gece gündüz çalışmasıyla Kelamullah’ı kalbine nakşetmek bu öğrencilerimize nasip olmuşsa dünyada elde edebilecekleri en güzel nimetlerden bir tanesini elde etmişler demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Selamlama konuşması yapan İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, "Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen başta idarecilerimiz olmak üzere Karahasanlı Kur’an Kursu yönetici ve öğreticilerine, proje kapsamında birlikte çalışmış olduğumuz okul müdürümüz ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

merkez-efendi-22

Hafızları ve ailelerini tebrik eden Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş ise Kur'an'a gönül veren Merkezefendililerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu aktararak hafızlığın öneminden bahsettiği konuşmasında "Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir buyuruyor Peygamber Efendimiz (sav). Bu hadisi duyan toplumumuz hafızlığa, Kur’an’a ayrı bir değer vermektedir. Kur’an-ı ezberleyen yavrularımız çevrelerine ilim, ilham kaynağı olacak inşallah. Başta kendilerine ve ailelerine hem bu dünyada hem öteki dünyada rehber olacak inşallah. Selam olsun hafızlarımıza, selam olsun ailelerine, selam olsun onları yetiştiren hocalarına. Hafızlarımızı yürekten kutluyorum, Rabbim bundan sonraki hayatlarında yar ve yardımcıları olsun." dedi.

Konuşmaların ardından hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Ömer Ceylan