Muğla İl Müftülüğü himayesinde, Menteşe Müftülüğü ev sahipliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkez’inde düzenlenen programa Vali Dr. İdris Akbıyık, il protokolü, hafızlar ve hafızların aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, hafızların sahneye davet edilmesi ve yerlerini almasıyla devam etti.

Muğla Icazet 11

Burada konuşan Vali Dr. İdris Akbıyık, Hafızlık İcazet Programı'nda olmaktan son derece mutlu olduğunu, gerek hafızlar, gerek aileleri gerekse tüm emek veren hocaları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı da günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak Hafızlık ve Hafızlık yaparken yaşanan süreçlerle ilgili yaşadığı tecrübeleri paylaştı, öğrencileri tebrik etti.

Muğla Icazet 33

Gazze’de yaşanan insanlık dışı duruma da değinen Müftü Çapçı, çok büyük bir zulme rağmen hafızlıktan vazgeçmeyerek eğitimlerine devam eden Gazzeliler olduğunu belirterek, Hafızlığa verilen değerden bahsetti.

Menteşe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın ise, yaptığı konuşmasında Müftülük ve Kurslarda verilen hizmetleri anlattı. Erkek ve Kız yurtlarında hafızlık yapan öğrencilerden bahseden Müftü Akın, hedeflerinin Muğla Menteşeyi Hafızlıkta bölgede marka yapmak olduğunu dile getirdi.

Muğla Icazet 22

Program İstanbul Nuruosmaniye Camii İmam Hatibi Nizamettin Sevil’in okuduğu Kur’an Tilaveti, Edvar Musiki Derneği Tasavvuf Korosunun icra ettiği ilahilerle devam etti.

Okunan Kur’an tilaveti ve ilahi eserleri izleyenlerden tam not aldı.

Hazırlık Sınıfının Orotoryumu, Hafızlık Öğrencileri’nin İlahi icrası ve Akyol İlim Yayma 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin Mehter Gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Muğla Icazet 55

Program sonunda ise Taç Giyme merasimi, annelere hafızların çiçek takdimi esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Program yapılan dua, hafızlara hediye verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.