Geçtiğimiz yıllarda yangın felaketini yaşayan ve çok büyük bir alanda ormanların yok olduğu İçmeler mevkiinde gerçekleştirilen ağaç dikimine İlçe Müftüsü Dr. Yunus Acar, İlçe  Uzman Vaizi ve Gençlik Kooordinatörü Mustafa Kılınç ile Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Gençlik Koordinatörü Uzman Vaiz Mustafa Kılınç, Orman Haftası dolayısı ile öğrencilere çevre  duyarlılığı ve ormana sahip çıkma bilinci aşılamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Hz. Peygamberin 'Kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikin' hadis-i mucibince öğrencilerle ağaç dikiminde buluştuklarını anlattı.

Zaman zaman bu tür etkinliklerle Çedes projesinde biraraya geldiklerini dile getiren Kılınç, katılım sağlayan öğrencilere ve bu konuda yardımcı olan eğitimcilere destekleri için teşekkür etti.

Çedes projesi kapsamında ağaç dikimine katılım sağalayan Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencileri ise, böyle bir etkilikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek büyüklerine teşekkür etti.

Etkinlik sonunda öğrenciler, diktikleri ağaçlarla birlikte fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

Editör: Mehmet Öztürk