Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde (KAGEM) düzenlenen İyilik Atölyesinde TDV Gönüllüsü Manisalı hanımlar Filistin’in sembollerinden olan karpuz figürlü el işi anahtarlıklar ve yaka broşları üretti.

manisalı-hanımlar-filistin-için-harekete-geçti-33

Atölyede Manisa İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Merkezi vaizleri tarafından TDV gönüllüsü kadınlara "Kudüs ve Mescid-i Aksa Bizim Neyimiz Olur?" konulu sunum gerçekleştirildi.

Programda katılımcılara Diyanet Haber tarafından tasarımı yapılan "Tüm Yönleriyle Mescid-i Aksa" kartları hediye edildi.

manisalı-hanımlar-filistin-için-harekete-geçti-44

İyilik Atölyesine dair açıklamalarda bulunan TDV Manisa Kadın Kolları Temsilcisi Hayrunnisa Erdinçli, "Yaklaşık iki aydır Filistinde yaşanan bir zulüm var. Dünyanın dört bir tarafında vicdan sahibi herkes bu zulme dur demek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bizler de TDV Manisa KAGEM’de görevli vaizlerimiz, manevi danışmanlarımız ve kadın kolları ekibimizle  istişareler yapıp bu ayki İyilik Atölyemizin gündemine Filistin’i almak istedik. ‘Semboller biz konuşmasak da konuşur. Biz konuşmadan konuşur. Biz konuşalım diye orada durur’ diyerek Filistinle özdeşleşmiş bir sembol olan karpuz figürlü anahtarlıklar ve yaka broşları üretmeye başladık. Bir yandan el işi ürünleri üretirken diğer taraftan vaizlerimizin sunumlarıyla bilgilenmeye çalıştık. Atölyede ürettiğimiz bu ürünler halkımız tarafından da talep görmeye başladı ve bizler ürünlerimizi Filistin yararına satışa sunmaya karar verdik. Daha önce Filistin yararına kurduğumuz Hayır Çarşısında şimdi de İyilik Atölyesinde en büyük destekçimiz olan gönüllülerimize her daim yanımızda oldukları için teşekkürü bir borç biliyoruz. Her perşembe gerçekleştireceğimiz İyilik Atölyemize tüm gönüllülerimizi ve Manisalı hanımefendileri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

manisalı-hanımlar-filistin-için-harekete-geçti-55

TDV Gönüllüsü Belgin Cirit ise; "Gönüllülük faaliyetleri ile yaklaşık beş ay önce TDV Manisa KAGEM’in açtığı el sanatları kursu vesilesiyle tanıştım. Çocuklarını evlendirmiş bir anne olarak evde zaman geçirmek yerine insanlara nasıl faydalı olabilirimin peşine düşmüştüm. Burada hocalarımızın ve arkadaşlarımızın güler yüzüyle el ele vererek ürettiğimiz her ürün çok değerli ama Filistin için yaptığımız bu küçücük çalışma hepsinden daha kıymetli benim için. Filistinde çocuklar öldürülürken bizler neler yapabiliriz, toplanarak sesimizi duyurabilir miyiz, toplumumuza bilinç ve farkındalık kazandırabilir miyiz, İsrail’in yaptığı zulme nasıl dur diyebiliriz diye küçücük bir adım atmış olsak da karınca misali tarafımızı belli etmekten dolayı mutluyum. Burada hem üretiyor hem de bilinç kazanıyoruz. Tüm Manisalı hanımları bu iyilik hareketinin bir halkası olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

manisalı-hanımlar-filistin-için-harekete-geçti-22

TDV Manisa KAGEM’de her Perşembe devam edecek olan İyilik Atölyesinde üretilen el işi ürünler satışa sunularak elde edilen gelir TDV Manisa Şubesi tarafından Filistin’e gönderilecek.

Tüm yönleriyle Mescid-i Aksa Tüm yönleriyle Mescid-i Aksa

Editör: Ömer Ceylan