Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Mekke’nin Fethini Anmak, Kudüs’ü Anlamak için Gençlerle Buluşuyoruz" temalı program düzenlendi.

Saruhanbey Camii’nde gerçekleştirilen programa gençlerin ve halkın ilgisi yoğun oldu.

Manisa Kudus 44

Yatsı Namazının cemaatle kılınmasının ardından başlayan programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Sevgili gençler ve çocuklar, öncelikle davetimize icabet edip anne babalarınızla birlikte camiye teşrifinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bu akşam bizim için üç mübarek belde ve üç mübarek mekan olan Beytullah, Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Aksa için bir araya geldik. Bize hayat veren, bizi biz yapan mekanların başında bu üç mübarek mekan gelir. Ancak özellikle iki ayı aşkın bir süredir Gazze‘deki kardeşlerimizin içinde bulunduğu hal hepimizin yüreğini yakıyor. Bu vesileyle başta bu topraklar için, bizim için, ezan ve bayrak ve diğer mukaddes değerlerimiz için feda-i canan eden şehitlerimizi ve mazlum Müslümanları anmak ve onlar için dua edip Fatihalar okumak için bir araya geldik. Yeni bir miladi yıla giriyoruz. Zaman, Müslümana emanet edilen değerlerin başında gelir. Biz içinde bulunduğumuz ‘anı’ ve zamanı değerlendirirken inancımıza uygun ve elbetteki helal ve haram dengesini dikkat ederek değerlendiririz. İdrak ettiğimiz yeni miladi yılın hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Kalan ömrümüz geçen ömrümüzden bereketli olsun inşallah. Bu akşam gençlerimizin hazırlamış olduğu bu programda emek veren bütün mesai arkadaşlarıma ve gençlerimize teşekkür ediyorum, geceniz hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Manisa Kudus 22

Celalettin Ökten İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerle devam eden programda Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Mehmet Yerlikaya okuduğu Kudüs şiiri ile gönüllere dokundu.

Manisa Kudus 11

Tesbihat, zikir ve duanın ardından program ikramlarla sona erdi.

Manisa Kudus 55

Editör: Ömer Ceylan