Manisa İl Müftülüğü gençlik hizmetlerinde verimliliği artırmak ve koordinasyonu sağlamak, ilçelerde gerçekleştirilen gençlik çalışmalarını değerlendirmek amacıyla çalıştay düzenledi.

TDV Manisa Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde İl Müftüsü Şükrü Kabukçu başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, il müftülüğü ve 17 ilçe müftülüğünde görev yapan gençlik koordinatörleri katıldı.

Manisa Gençlik Çalıştayı 11

Çalıştayın ilk oturumunda gençlik hizmetlerinin önemine vurgu yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Yönergesinde yer alan mevzuat çerçevesinde hizmet yürütülmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Manisa Gençlik Çalıştayı 22

Müftü Kabukçu, "Çalışmalarımızda kurumsal bir duruş ile gençlere yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalışmalarda ortaya koyacağımız fedakarlık çok önemlidir. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarımızda gençlerimizin bize ait olan değerlerle buluşmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, tarihine, kültürüne bağlı birer nesil olarak yetişmeleri için katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Günümüzde çocuklarımızı ve gençlerimizi meşgul edecek, ahlaki anlamda zarar verecek, kendi kültürlerinden koparacak birçok sebep var. Biz mütevazı imkanlarla kendi kabiliyetlerine göre kitap okuma grupları, tiyatro grupları, ebru ve hat sanatı gibi ders grupları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarda görev alan siz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim."

Üç oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda, gençlik alanında yürütülen çalışmalar raporlar haline getirilerek ilçe gençlik koordinatörleri tarafından sunumları gerçekleştirildi. Çalıştay, gençlik çalışmalarında karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve temennilerle sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan