Manisa Uncubozköy bölgesinde Adliye ve Emniyet Müdürlüğü yanında yapılmaya başlanan "Manisa İl Müftülüğü Hizmet Binası" inşaatında çalışmalar yeniden başladı.

Müftülük Hizmet Binası inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Aralık 2021’de temelleri atılan hizmet binamızda çalışmaları hızlandırmak için gayret ediyoruz. İçerisinde Müftülük hizmet birimleri, gençlik merkezi, 4-6 yaş Kur’an kursu, kadın ve aile merkezi, kütüphane ve toplantı salonlarının bulunacağı bu güzel eserde ayrıca bu mahalleye hizmet verecek Osmanlı mimarisi bir cami projesi de bulunmaktadır. İlimiz üniversite hastanesine yakın olması sebebiyle hem öğrencelerimize hem de vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Bizler biliyoruz ki öldükten sonra amel defterinin kapanmamasına vesile olan üç şey sadaka-i cariyedir. Bunlar bir, toplumun istifadesine yapılan eserler iki, istifade edilen ilim ve üç, kendisine dua eden hayırlı evlattır. Bu hizmet binasında kişiye inşallah amel defterini kapatmayacak bu üç amel de mevcuttur. Hayırseverlerimizin destekleriyle hizmet binamızı ve camimizi en kısa zamanda tamamlayıp açmayı Rabbim nasip eylesin." dedi. 

Manisa Il Müftülüğü Yeni Hizmet Binası 22

Toplam kapalı alan olarak 8 bin 100 metrekarelik bir alana sahip 4 bloktan oluşacak olan merkez, toplumun her kesimine hitap etmesinin yanı sıra sadece mesai saatlerinde değil mesai haricinde de hizmet verecek hizmet binası ve müştemilatı varlığı ile Manisa’ya değer katacak.

Manisa Il Müftülüğü Yeni Hizmet Binası 11

Editör: Ömer Ceylan