Malazgirt'te hayırsever Güven ailesi tarafından 2014 yılında Selçuklu Mahallesinde inşasına başlanan 25 yatak kapasiteli Selçuklu Elif Yatılı Kız Kur'an Kursu tamamlanarak hizmete açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, tüm hayırseverlere teşekkür ederek Malazgirt'te bir yatılı erkek Kur’an kursunun da yapımı için altyapı hazırlıklarının başladığını ve gelecek yıllarda hizmete açılacağının müjdesini verdi.

Kaymakam Göksu Bayram ise Malazgirt halkının birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir hizmeti hayata geçirdiklerini belirterek, "Kursun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Dr. Emrah Demirtaş da "İlçemizde büyük bir boşluğu dolduracağına inandığımız ve ilçemizde ilk olma özelliğine sahip olan Kursumuzun inşa süreci elbette kolay olmadı. Ama tüm zorluklara rağmen Rabbimizin lütuf ve inayetiyle karşılaştık. Bu vesileyle Rabbimize bir kez daha şükrediyor, katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurdele kesimiyle kursun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Belediye Başkan Vekili Fesih Akkuş, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Emniyet Müdürü Serhan Türk, ilçe müftüleri, din görevlileri, siyasi parti temsilcileri, Kur’an kursu öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan