Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2024 Yılı Hac Organizasyonuyla il merkezi ve ilçelerden kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Malatya İl Müftülüğü tarafından İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Merkez Spor Salonunda 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde 2 gün boyunca "Hac Hazırlık Kursuları" düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Dolu, heyecanla hacca gitmeyi bekleyen ve kurada çıkma bahtiyarlığını yaşayan hacı adaylarının yolunun açık olmasını temenni etti.

Maltya Hac Eğitimleri 11

Haccın zor ve meşakkatli bir ibadet olduğunu, bu nedenle hacı adaylarının eğitimlere katılmasının önemli olduğuna değinen İl Müftüsü Dolu, "Hac sabır gerektiren bir ibadet, eğitimlerinizi tamamlar, hazırlıklarınızı güzelce yaparsanız, ibadet oldukça kolaylaşır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Hac Yolcularının Eğitimi” başlığında hazırladığı program çerçevesinde İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Hac ve Umre Şube Müdürü ve İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık memuru tarafından hac ve umre konularında yapılan sunumlar ve uygulamalı eğitimler eşliğinde hacı adaylarına önemli bilgiler aktarıldı.

Yaklaşık 1000 hacı adayına ikramların da yapıldığı 2 günlük kurs, hacı adaylarının kafile görevlileri ile bir araya gelmeleri ve hacı adaylarına menenjit aşısının uygulanmasıyla sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan