Malatya İl Müftülüğü koordinesinde İlyas Mahallesi’nde yapımı tamamlanan "Murat Topgül 4-6 Yaş Kur’an Kursu" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayırsever iş insanı Abdullah Topgül’ün destekleriyle tamamlanan kurs için düzenlenen açılış töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış programında konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, küçük yaşlarda verilen eğitimin önemine dikkat, çekerek, "Çocuklarımızı güzel ahlaklı, sağlam karakterli, düzgün bir insan olarak yetiştirebilmemiz için öncelikle ilk altı yılda bizlere büyük görevler düşüyor. Bu işi sadece okullara bırakamayız. Aileler olarak davranışlarımızla çocuklarımıza örnek olmamız lazım ki o çocuklarımız büyüdüklerinde güzel insanlar olsunlar." dedi.

Vali Şahin, "Buradaki Kur'an kursu öğreticilerimizin hepsi üniversite mezunu aynı zamanda da Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitim sertifikasını almış öğreticiler. Dolayısıyla burada eğitim gören çocuklarımız anaokulu eğitimi de alacaklar ve böylece ilköğretime de hazır hale gelecekler. Bu eğitim tesisinin açılmasında başta Topgül ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törende konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar ise, Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek camileri dolduracak, milli ve manevi değerlere sahip çıkacak çocuklara ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, siyasiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, hayırsever iş insanı Abdullah Topgül, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan