Kütahya İl Müftülüğünce üniversite öğrencilerine yönelik "Modern Buhran ve Değerler Dünyamız Konulu" konulu konferans düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen konferansa Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, konuşmacı olarak katldı.

Gediz Meslek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kavasoğlu'nun açılış konuşmasının ardından Müftü Demirtaş konferansını sundu.

kütahya-22-2

Demirtaş, "Modern Buhran ve Değerler Dünyamız" konulu konferansta, insanoğlunun bilim ve teknoloji ile  birlikte büyük atılım yaptığını, maddi anlamda büyük başarılar elde ettiğini fakat manevi anlamda aynı gelişmenin olmadığını,  insanın iç uzayını ve gönül dünyasını anlama konusunda başarılı olamadığını, modern dünyanın bu maneviyat özürlü yaklaşımının  insan, toplum ve çevre konusunda kriz ve sorunlara sebebiyet verdiğini belirterek, krizin çözümünde kadim değerler ile insanın anlam dünyasının yeniden inşa edilmesi gerektiğini, iki kanatlı kuş misali madde-mana dengesinin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Demirtaş ideal gencin tanımını yaparak "İdeal genç, dağarcığında bilgi, ellerinde hüner, davranışlarında merhamet ve fazilet olan geçtir." dedi.

Konferans sonunda İl Müftüsü Demirtaş okul yönetimi ile sohbet etti, okul camisini ve kütüphaneyi ziyaret etti.

Konferans programına  Gediz MYO müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kavasoğlu, Müdür yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Müzeyyen Aygün, Müdür yardımcısı Öğretim Görevlisi Melahat Aydıner, Dr. Öğretim Üyesi Kübra Öztürk, İlçe Müftüsü Sebahattin Turan ve öğrenciler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan